Zdeněk Janda
23. dubna 2014 • 16:45

Růžička poprvé cepoval i Jordána. Mám hlavu jako balón, smál se

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Podle výkřiků, které se ozývají z hokejového Edenu, nevíte, jestli kouč Vladimír Růžička „pucuje“ žáčky, dorostence nebo hokejovou reprezentaci. Trenér všechno emotivně prožívá, rozhodně se nerozpakuje seřvat i hráče národního týmu. Jako ve středu. Kouč měl k dispozici už i obránce Michala Jordána, 23letého beka z farmy Caroliny v Charlotte v AHL. Tým ve čtvrtek odcestuje do Švýcarska, kde ho čeká další fáze přípravy na šampionát v Bělorusku.



Jakmile se mu něco nelíbí, okamžitě cvičení zastaví. A zařve. „V tom je pořád stejný. Je mu jedno, koho trénuje. Chce od každého vždycky maximum,“ řekl k tomu nedávno útočník Michal Vondrka, jenž Růžičku velmi dobře zná ze Slavie.

Teď ho poznává i v národním týmu. A je to podobné. Růžička nesnese, pokud někdo udělá něco jen na půl plynu. Tréninky jsou proto vždy v maximálním tempu.

Hokejová reprezentace se pod vedením VLadimíra Růžičky připravuje v Edenu
Video se připravuje ...

Dneska si ho poprvé vyzkoušel i bek Michal Jordán, který dobře zná prostředí mládežnických reprezentací, ale do seniorského mužstva nakoukl poprvé. A hned dostal do těla.

„Byl to můj první trénink po pěti šesti dnech, takže jsem toho měl plné zuby,“ přiznal někdejší kapitán hokejové „dvacítky,“ který se teprve v úterý vrátil ze zámoří.

To ale ještě na ledě nebyl, šel si pouze zašlapat na kole. S trenérem Růžičkou se bavili i o tom, jak by měla vypadat hra obránců v národním týmu.

„Říkal mi o taktice, jak hrát v obranném pásmu, středním, jak při oslabení. Měl jsem z toho hlavu trochu jako balón, protože to bylo hodně informací najednou,“ pousmál se Jordán, který do NHL v dresu Caroliny nakoukl zatím pouze v pěti zápasech v minulé sezoně. Teď se popere o svou premiérovou účast na světovém šampionátu.

Tým do Švýcarska odletí ve čtvrtek, zápasy s tamním výběrem ho čekají v pátek a v neděli. Mistrovství světa v Bělorusku startuje devátého května.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud