6. června 2014 • 12:09

Turnaj snů s hvězdami NHL. Zámoří chce vzkřísit Světový pohár

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dohady se stávají realitou, klání nejlepších s nejlepšími se vrací. V roce 2016 by se měl konat další ročník Světového poháru, utkaly by se elitní národní výběry se všemi hvězdami NHL na soupiskách. Jednání jsou na dobré cestě.



Udělají ze srpna hokejový měsíc, do Toronta sezvou veškerou smetánku téhle hry. NHL se přiblížila realizaci turnaje, který může směle konkurovat tomu olympijskému. V minulosti se už dvakrát odehrál, v letech 1996 a 2004.

Během prvního finále Stanley Cupu se bossové slavné ligy svěřili se svým úmyslem, dohoda s hráčskou asociací je prý připravena. Dokonce už existuje kalkulace zisků. Podle ní by akce mohla vydělat kolem sto milionů dolarů.

Soutěž se snaží těžit z potenciálu mezinárodních klání, znovu se tak posouvá na hranu účast nejlepších na příštích Hrách. Když se bude hrát podle jejích pravidel, upraví si formát podle svého a nebude si zasahovat do sezony.

„Světový pohár je něco, co ještě není úplně upečeno,“ sdělil Gary Bettman, komisionář NHL. „Nicméně probíhají diskuse a snad je to na dobré cestě. Můžeme si říct určité základní věci, ale pak je potřeba vyřešit dalších dvacet otázek,“ vysvětloval.

Pro připomenutí v roce 1996 i 2004 pořádala zápasy různá města, jednu skupinu vždy hostila Evropa. V prvním případě české mužstvo selhalo. Do pamětí se zapsala především scéna ze Sportovní haly, jejíž led zaházeli během duelu se Švédskem (0:3) nespokojení fanoušci plechovkami.

Napodruhé byly výkony daleko lepší, naganská generace se ve stínu smrti Ivana Hlinka a pod vedením Vladimíra Růžičky vzepjala k mistrným výkonům a padla až v semifinále s domácí Kanadou 3:4 v prodloužení.

Teď bude mít velmi pravděpodobně novou šanci se předvést. A federace IIHF problém, protože znovu klesne hodnota opakujícího se mistrovství světa a především nastane nové kolo dohadů o olympiádě v Pchjongčchangu.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud