Zdeněk Janda
23. srpna 2014 • 14:25

Na finále MS za 9 tisíc. Musíme něco vydělat, hájí ceny svaz

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zveřejnění té nejcitlivější informace před domácím šampionátem má hokejový svaz za sebou. Ceny vstupenek, které vešly ve známost v úterý, i nadále budí emoce. „Pochopitelně jsme předpokládali, že budou lidé, kterým se to nebude líbit. Ale jsme překvapení, že bylo hodně pozitivních reakcí,“ říká Martin Urban, generální sekretář svazu. Deník Sport přináší srovnání cen s minulými turnaji.



Přiměřené ceny? Nebo přemrštěné? Debata mezi fanoušky bude ještě dlouho živá. „S tím jsme počítali. Není možné se zavděčit každému,“ reaguje svazový sekretář Martin Urban.

Jednotlivé zápasy českého týmu v základní skupině vyjdou na 1290 nebo 1690 korun. Turnaj se od prvního do sedmnáctého května roku 2015 odehraje v Praze a v Ostravě.

„Každopádně jsme docela rádi, že jsme zaznamenali také spoustu pozitivních ohlasů. To, že se ozvou ti nespokojení, je normální. Tentokrát ale máme i zpětnou vazbu od těch, kteří ceny považují za rozumné,“ kvituje Urban, jenž se spolu s kolegy snažil, aby díky cenové politice zpřístupnili co největšímu počtu fanoušků všechny zápasy v základní části.

Ceny single vstupenek - FINÁLEFoto Sport

A o to víc potom napálili play off… „Nemá cenu si něco nalhávat. Právě v zápasech o medaile musíme také něco vydělat,“ přiznává Urban. Z grafů, které zpracovali zástupci svazu a deníku Sport je dali k dispozici, je zřejmé, že ceny v základní skupině jsou podstatně nižší než na skandinávských šampionátech v letech 2012 a 2103.

Tehdy pořadatelé ceny přepálili a ochozy byly ostudně prázdné… Ceny jsou naopak v průměru o něco vyšší než naposledy v Bělorusku. „Nebyl by problém dát lístek za korunu, ale nemůžu si dovolit položit český svaz. Výnos ze vstupenek je hlavním zdrojem příjmů rozpočtu, který se pohybuje nad hranicí 400 milionů korun,“ řekl k tomu Tomáš Král, prezident hokejového svazu.

Hodně se v Česku mluví o cenách na finále. Grafy ukazují, že na posledním šampionátu v Bělorusku se cena nejdražšího lístku vyšplhala ještě výše. V Praze si lidé budou moct vychutnat boj o zlato za 8990 korun (nejdražší vstupenka), v Minsku museli v přepočtu nastřádat až téměř dvanáct tisíc. Je ale pravda, že pražské finále v O2 Areně vyjde o něco dráž než boje o zlato na kritizovaných šampionátech v letech 2012 a 2013 ve Švédsku a Finsku.

Ceny single vstupenek - ZÁKLADNÍ ČÁSTFoto Sport

Vstupenky půjdou do prodeje v průběhu listopadu, organizátoři šampionátu o tom budou ještě důkladně informovat. Jako první si budou moct zájemci pořídit denní balíčky, teprve potom, pravděpodobně v únoru, zamíří k zájemcům jednotlivé vstupenky.

„Pokud jde o české zápasy, tak si myslím, že do prodeje už ani individuální vstupenky nepůjdou. Protože lidé rozeberou balíčky. Ale uvidíme, jak to nakonec dopadne,“ dodává Urban. Celodenní balíčky v Praze (na dva zápasy) vyjdou od 1180 do 2980 korun.

Organizátoři mají v záloze ještě speciální akční plán, jenž by měl potěšit hlavně rodiny s dětmi. „Chystáme překvapení. Bude to zajímavý projekt, který intenzivně připravujeme. A v pravý čas ho zveřejníme,“ reaguje Urban.

Také se stále čeká na to, až organizátoři ukážou světu maskota šampionátu. Česká strana už má jasno, teď ale musí počkat na schválení ze strany Mezinárodní federace.

Ceny single vstupenek - ČTVRTFINÁLE
Ceny single vstupenek - ČTVRTFINÁLE

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud