Miroslav Horák
10. listopadu 2014 • 09:03

Kdo si podle Sportu zaslouží další šanci? Francouz, Zámorský...

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mladý český tým získal na turnaji Karjala pouze bod a skončil poslední. Přesto výběr trenéra Vladimíra Růžičky, který měl věkový průměr 23,8 let, svými výkony zaujal. Kdo si podle deníku Sport z hokejistů řekl o další šanci na druhém prosincovém dílu Euro Hockey Tour v Soči?



Brankář

Pavel Francouz (Litvínov)
Pilíře výrazného progresu, ukotvené na extraligovém ledě, si přenesl i na finskou scénu. Říká si hodně nahlas nejen o letenku do prosincového Soči, ale hlásí se také o nominaci na pražský šampionát. Z ruské sprchy se rychle oklepal.

Čeští mladíci po návratu z Karjaly: Ukázalo se, že to jde!
Video se připravuje ...

Obránci

Petr Zámorský (Espoo)
Vstupní duel s Finy mu moc nevyšel, ve správný čas se ocital na špatných místech, pozici lídra defenzivy neobhájil. Ale jaký je to hráč, dokázal záhy se Švédy. Jeho dělovka od modré k tyči je přesně to, co česká přesilovka nutně potřebuje.

Michal Kempný (Kometa)
Přechod na vyšší level zvládl. Ukrývá v sobě potenciál, který pozvolna tasí ven a s nímž by měl kouč Růžička šikovně manévrovat. Protože Kempný je hráč se schopnostmi dlouho se živit a pohybovat na mezinárodním fóru.

Ondřej Vitásek (Liberec)
Nominační šok pro květnový šampionát v Minsku se proměňuje ve spolehlivou součást defenzivních šiků. Stabilní bek, jenž vám neeskaluje produktivitou, zato se správně drží svých zadání, které si příkladně plní.

Útočníci

Radek Smoleňák (Turku)
V reprezentaci se dosud jen ohříval při pár startech, které nerozmnožil v pozvánky na opravdu důležité turnaje. V Helsinkách předvedl, že minimálně pro sérii evropské Tour má reprezentace spolehlivého lídra. Z toho poctivce čiší nakažlivý zápal, je znát, jak mu na reprezentaci záleží.

Tomáš Kubalík (Kuopio)
Vytáhlé křídlo zaujalo. Dopředu i dozadu nesmírně užitečný hráč, jenž vám odvede výbornou defenzivu a schopně podpoří také útok. Nenechá se odvalit, přijme ránu, pár jich rozdá sám, kvalitně rozbíjí soupeřovy ataky. Neremcá, maká, líbí se.

Michal Birner (Kuopio)
Výborně si plnil zejména defenzivní úkoly. Až se v elitním týmu více zabydlí, dovolí si i rizikovější podnikání při útočném rejdění. V souhře se Smoleňákem a Kubalíkem vhodný koordinátor. Jeho Kuopio se ocitá na špičce finské ligy, zůstane v dobrém rozpoložení.

Tomáš Filippi (Liberec)
Dejte mu v Liberci víc prostoru. Nezaslouží si ho? Tak s ním zkuste jinak pracovat. Pokud se s ním naladíte na stejnou vlnu, práci vám odvede. Tenhle šikula je přesně typ hráče, který s kvalitní podporou spoluhráčů může dokázat divy. Jeho trefa do sítě Tre kronor byla učebnicová.

Lukáš Radil (Pardubice)
V koncovce tentokrát pohořel, to však nic nemění na tom, že v něm dřímá potenciál, jehož je třeba využívat a postupně jej vylaďovat na vyšších patrech mezinárodní hokejové školy. Radil se umí v situacích správně rozhodovat, volí dobrá řešení. Příště už to do soupeřovy klece bez rozpaků napálí.

Kdo může doufat

Obránci: Milan Doudera, Jakub Krejčík, Vojtěch Mozík, Martin Pláněk.

Útočníci: Jakub Lev, Petr Holík, Ondřej Roman, Dominik Simon.

Vladimír Růžička na české střídačce sleduje duel s Ruskem s fanoušky soupeře za zády
Vladimír Růžička na české střídačce sleduje duel s Ruskem s fanoušky soupeře za zády

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud