18. prosince 2014 • 13:32

Sestava na Švédsko: Vyprodanou O2 Arenu okusí Francouz

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rébusem pro trenéry největším bylo před dnešní pražskou bitvou se Švédskem (18:30) obsazení brankoviště. Nakonec se rozhodli pro Pavla Francouze, dostal přednost před Jakubem Kovářem. Z poměrně pragmatických důvodů.



„Chceme Pavla vidět před takovou atmosférou, bude to pro něj asi zajímavá a nová zkušenost,“ vysvětloval Pavel Weissmann, asistent trenéra Růžičky. „Máme ho pravidelně na očích v Litvínově a jsme přesvědčeni, že uspěje,“ dodával.

Na severského soupeře vyrukuje i se speciální formací na přesilové hry. Před brankou bude operovat Radek Smoleňák, na křídlech Vladimír Sobotka s Romanem Červenkou. Na pozici dispečerů modré čáry se postaví Ondřej Němec a Jakub Klepiš.

„Kuba hraje na pozici falešného beka i v Třinci a má s tím zkušenosti z minulosti, takže ho chceme takhle využít. Potřebujeme v těch početních výhodách víc střelby,“ zdůrazňoval kouč. Právě na ni se mužstvo zaměřilo i při dvou včerejších tréninkových jednotkách.

Sestava národního týmu na Švédy

Francouz

Obranné dvojice

Němec, Kolář

Krajíček, Vitásek

Zámorský, Polášek

Pláněk, Kempný

Útočné formace

Červenka, Sobotka, Klepiš

Birner, Horák, Smoleňák

Radil, Kovář, Zaťovič

Řepík, Filippi, Valský

Jak se práce vydařila, bude moci posoudit vyprodaná aréna. Ve středu večer už v internetovém prodeji zůstaly jednotky vstupenek, dalších několik desítek do čtvrtého patra by mělo být z nevyzvednutých rezervací uvolněno ještě dnes. Pravděpodobně však budou rychle rozebrány.¨

Organizátoři prosí fanoušky, aby dorazili do haly s dostatečným předstihem. Chtějí jim na ledě předvést unikátní projekci, která je věnována největším úspěchům českého hokeje. Do Síně slávy českého hokeje budou navíc slavnostně uvedeni Jan Havel, František Ševčík, Ladislav Šmíd starší a in memoriam Luděk Brábník.

Smoleňák se těší na zápas v Praze. Ještě jsem tu nehrál, říká
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud