18. prosince 2014 • 21:16

Bijec Smoleňák mstil zákeřný faul na Klepiše. Švéd musel do sprch

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to moment, kdy se dobře naladěnou vyprodanou O2 arenou rozezněl ohlušující pískot. Pět minut do konce druhé třetiny byl zákeřně faulován hokejový reprezentant Jakub Klepiš. Švédský viník Daniel Rahimi vyfasoval trest 5 minut+do konce utkání, ale pro pěstní odplatu se rozhodl český kapitán Radek Smoleňák. A po kolapsu, ve kterém Růžičkův výběr inkasoval tři góly během 74 vteřin, spoluhráče opět nakopnul. Češi nakonec na úvod Channel One Cupu ale se Švédy prohráli 4:6



Faul na Klepiše se odehrál u mantinelu na útočné modré čáře a český útočník se dlouho zvedal z ledu. Mezitím už se ale Smoleňák hrnul na faulující Rahimiho. Snažil se mu domluvit pěstmi i ústně. "Byl jsem u té situace nejblíž, myslím, že kdyby byl na mém místě někdo jiný, udělal by to samé. To se prostě nedělá, Kuba je jeden z našich nejlepších hráčů," pravil Smoleňák.

Když se zdálo, že sudí Smoleňáka uklidnili a vzdálili se, kapitán české reprezentace se vrhnul na soupeře znovu. A vyfasoval osobní desetiminutový trest. Halou se nesl hromový pískot, ale záhy Smoleňák sklidil ovace. "Klasika. Takový je prostě hokej, něco jsme si k tomu řekli," dodal s úsměvem lídr české kabiny.

Smrtelných 74 sekund zabilo českou reprezentaci
Video se připravuje ...

"Já jsem se hlavně bál o to, aby byl Kuba v pořádku," doplnil kouč Vladimír Růžička.

Moment se odehrál chvíli poté, co Švédové vyrovnali na 3:3, když všechny své branky dali v rozmezí 74 vteřin, a Smoleňákovo počínání znovu nabudilo fanoušky i hráče.

Češi následující pětiminutovou početní výhodu využili už po šesti vteřinách, když se dělovkou přesně trefil obránce Ondřej Němec a dostal národní tým do vedení 4:3. A jednohlasný pískot opět vystřídalo jednohlasné křepčení. Češi však ani toto vedení neudrželi, se Švédskem nakonec ve vyprodané O2 areně prohráli 4:6.

"Všichni jsme to viděli, že když budeme hrát jen nějakých 15, 20 minut a pak si myslet, že to dohrajeme tak nějak ledabyle, že takhle se zkrátka hrát nedá. Je to škoda, protože jsme to měli výborně rozehrané, ale pak jsme přestali hrát, začali jsme něco vymýšlet a nehráli to jednoduše. Po našich chybách oni dali vždycky gól," ohodnotil Smoleňák zápas.

MATCH OVERVIEW LEGACY
18. 12. • 18:30
Česká republika
Česká republika
4:6
ONLINE
18. prosince
18:30
Švédsko
Švédsko
Góly

Domácí: 13:04. Jan Kovář, 13:56. Birner, 23:26. Červenka, 35:21. Němec

Hosté: 30:17. Hersley, 30:33. Hersley, 31:31. Fransson, 43:17. Fransson, 54:56. Janmark-Nylén, 56:15. Johnson

Sestavy

Domácí: Francouz (Jakub Kovář) – Kolář, Němec, Vitásek, Krajíček, Polášek, Zámorský, Kempný, Pláněk – Klepiš, Sobotka, Červenka – Birner, Smoleňák, Horák – Zaťovič, Jan Kovář, Radil – Valský, Filippi, Řepík

Hosté: Nilsson (Karlsson) – Hersley, Fransson, Gustafsson, Kronwall, Junland, Rahimi, Burström – Omark, Ericsson, Möller – Thörnberg, Ryno, Petersson – Ullström, Sjögren, Rödin – Ridderwall, Lundqvist, Janmark-Nylén – Thuresson

Rozhodčí

Boman, Levonen – Lhotský, Suchánek

Stadion

O2 Arena, Praha

Návštěva

16 348 diváků

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud