20. prosince 2014 • 16:00

Češi padli popáté v řadě, Finové vyhráli po nájezdech 3:2

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté se ani na pátý pokus v sezoně nedočkali výhry, v Soči podlehli ve druhém vystoupení na Channel One Cupu Finsku 2:3 po samostatných nájezdech. V sedmé sérii rozhodl Joonas Donskoi. V neděli budou svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky bojovat o únik z posledního místa turnaje od 12:00 SEČ v duelu s Ruskem. To už má na domácím podniku jistý triumf.



Hned po 44 vteřinách hry dostali Češi po špatném střídání Finů možnost hrát přesilovku. V ní měl po Mertlově přihrávce šanci kapitán Smoleňák a Koskinena prověřil ránou od modré čáry Mozík. Už po přesilovce ještě pálil Radil a v páté minutě dorazil puk ležící za finským gólmanem Hrňa, ale sudí předtím přerušil hru. Růžičkův výběr se pak ubránil při trestu Kempného, při kterém neměli přesnou mušku Filppula ani Lepistö, i při vyloučení Zámorského.

V největší šanci Suomi se ocitl ve 14. minutě Kukkonen, ale Jakub Kovář jeho ránu zblízka z úhlu vytěsnil. Český gólman pokryl i další pokusy, na druhé straně zahrozil Simon. Do vedení se dostali 59 vteřin před koncem první části Finové, když střela Lepistöho od modré čáry po Hrňově teči prošla Jakubovi Kovářovi mezi betony. O vyrovnání se snažil snažil ještě před pauzou z otočky Mertl.

Po 20 vteřinách druhého dějství šli do početní výhody Finové poté, co Jakub Kovář vyhodil puk do hlediště. V oslabení zlikvidoval Koskirantovu dorážku a bránící se tým přečkal i další nápor. Vzápětí se ukázali Češi, ale gólem neskončily šance Filippiho, Kempného ani Birnerova střela.

Český obrat za 131 vteřin

Ve 24. minutě už se český tým radoval z vyrovnání, když se po Sobotkově přihrávce trefil z levého kruhu k pravé tyči Radil. Za 131 vteřin otočil stav Simon, který po Mozíkově asistenci tentokrát z pravého kruhu trefil levý horní růžek a ve třetím reprezentačním startu si připsal premiérový gól. Finové následně odolali při Melartově trestu.

Ve 33. minutě málem unikl Filppula, ale neměl rychlost a jen prověřil střelou českého brankáře. Podobně dopadl na druhé straně Sobotka. Velkou šanci na vyrovnání měl v 36. minutě osamocený Petrell, ale Jakub Kovář zasáhl. Šance se střídaly, Koskinena nepřekvapil zpoza branky Zaťovič.

Po 43 sekundách třetí třetiny nabídli Češi Finům přesilovku špatným střídáním a ti vyrovnali. Jakub Kovář stihl ránu od modré čáry vyrazit, ale puk se dostal pod Mozíkovy nohy a za jeho zády stojící Salminen pohotově doklepl. Pak šel pykat Leino, Kempný však dělovkou Koskinena nepropálil. V 55. minutě mohl rozhodnout Ramstedt, ale zpoza branky nestihl zasunout puk k pravé tyči, protože Jakub Kovář včas zasáhl betonem.

V nastavení pochytal český gólman několik šancí Finů při Němcově vyloučení, ale v nájezdech byli úspěšnější Seveřané. V sedmé sérii rozuzlil zápas svým druhým úspěšným pokusem Donskoi.

ČESKO - Finsko 2:3SN (0:1, 2:0, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 24. Radil (Sobotka), 26. Simon (Mozík) - 20. Lepistö (Pesonen, Ramstedt), 42. Salminen (Lepistö, Hietanen), rozhodující sam. nájezd Donskoi. Rozhodčí: Bulanov, Karabanov - Medveděv, Birin (všichni Rus.). Vyloučení: 6:4. Využití: 0:1. Diváci: 4684.

ČESKO: Jakub Kovář - Němec, Kempný, Eminger, Krajíček, Zámorský, Kolář II, Mozík, Polášek - Radil, Sobotka, Horák - Hrňa, Jan Kovář, Zaťovič - Klepiš, Mertl, Smoleňák - Simon, Filippi, Birner. Trenéři: Vladimír Růžička, Jaroslav Špaček a Ondřej Weissmann.

Finsko: Koskinen - Hietanen, Lepistö, Lindell, Salmela, Mäenpää, Jalasvaara, Kukkonen, Melart - Leino, Immonen, Salminen - Jormakka, I. Filppula, Osala - Donskoi, Koskiranta, Enlund - Pesonen, Ramstedt, Petrell. Trenéři: Kari Jalonen, Lauri Marjamäki a Ville Peltonen.

Tabulka Channel One Cupu:

1. Rusko 2 2 0 0 0 5:2 6

2. Švédsko 2 1 0 0 1 8:7 3

3. Finsko 2 0 1 0 1 3:4 2

4. ČESKO 2 0 0 1 1 6:9 1

Tabulka EHT:

1. Švédsko 5 2 2 0 1 20:14 10

2. Rusko 5 3 0 1 1 15:15 10

3. Finsko 5 2 1 0 2 11:10 8

4. ČESKO 5 0 0 2 3 12:19 2

MATCH OVERVIEW LEGACY
20. 12. • 16:00
Finsko
Finsko
3:2
ONLINE
20. prosince
16:00
Česká republika
Česká republika
Góly

Domácí: 19:01. Lepisto, 42:18. Salminen, . Donskoi

Hosté: 23:42. Radil, 25:53. Simon

Sestavy

Domácí: Koskinen (Engren) – Hietanen, Lepisto, Lindell, Salmela, Maenpaa, Jalasvaara, Kukkonen, Melart – Leino, Immonen, Salminen – Osala, Filppula, Jormakka – Donskoi, Koskiranta, Enlund – Pesonen, Ramstedt, Petrell – Warn

Hosté: Jakub Kovář (Francouz) – Němec, Kempný, Eminger, Krajíček, Zámorský, Kolář, Mozík, Polášek – Radil, Sobotka, Horák – Hrňa, Jan Kovář, Zaťovič – Klepiš, Mertl, Smoleňák – Birner, Filippi, Simon

Rozhodčí

Bulanov, Karabanov – Medvěděv, Birin

Stadion

Ledový palác Balšoj, Soči

Návštěva

4684 diváků

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud