21. dubna 2015 • 18:45

Trénink i s hvězdami. S kým bude hrát Voráček? Salák se musí ukázat

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Posily z NHL dorazily na soustředění hokejové reprezentace do Znojma a jejich nástup výrazně změní sestavu národního týmu hned pro středeční zápas proti Finsku. Střelec Voráček jde do boje v prvním útoku s centrem Sobotkou a křídlem Eratem, Hertl dostal místo na křídle druhé formace s Kovářem ve středu a Vondrkou na druhé straně. Brankář? Oba zápasy (ve středu a v pátek v Brně) odchytá premiérově Salák.



Jenom dva tréninky má hokejová reprezentace ve Znojmě na to, aby se v novém složení nachystala na poslední dva přípravné duely před domácím světovým šampionátem. Na jih Moravy už dorazili Hejda, Hertl a Voráček a všechny tři by měl kouč Růžička vidět zítra v akci.

Hejdovo nasazení ještě ovlivňuje zdravotní stav dalšího beka Němce, kterého chce Růžička právě s bekem z Colorada nasazovat. „U Ondry (Němce) uvidíme, v jakém bude stavu po tréninku. Chci, aby s Hejdou hráli spolu. Pokud by Němec nemohl ve středu, přání je, aby hrál v pátek v Brně,“ řekl Růžička. Němec by se mu hodil nejen pro svoje zkušenosti, ale taky jako pravák, kterých má zatím v obraně nedostatek.

I to je důvod, proč Růžička vyhlíží výsledek série Tampa - Detroit. Z kádru Rudých křídel by se mu hodil zkušený zadák Židlický.

Jágr v pátek s Kovářem a Vondrkou

Některé vazby pro středeční duel mohou být zajímavé i vzhledem k mistrovství světa, to se týká třeba útoku s Voráčkem, Sobotkou a Eratem. V jiných se bude zkoušet i mezi středou a pátkem. Na místo, kam momentálně postavil Hertla, totiž Růžička chce od čtvrtka zabudovat netrpělivě očekávaného veterána Jágra. Ten by v pátek proti Finsku měl hrát právě s Kovářem a Vondrkou.

Voráček: Giroux si mě na MS najde, mám hrát s hlavou nahoře
Video se připravuje ...

Oba duely odchytá v brance Salák. Po volnu je na něho kouč zvědavý.

„Musí mi ukázat, jak na tom je. Protože Kovář chytal výborně a nemá cenu si nic nalhávat, Winnipeg prohrává 0:3 a Pavelec je ve hře, že by mohl přiletět. Uvidíme,“ podotkl Růžička k situaci v brankovišti. Gólmanskou jedničku pro turnaj chce určit v pátek, nejpozději v pondělí. Aby daný brankář věděl, s čím může počítat.

Předpokládaná sestava proti Finsku:
Salák - Němec, Hejda, Nakládal, Jordán, Krejčík, Jank, Mozík, Kempný - Voráček, Sobotka, Erat - Hertl, Kovář, Vondrka - Simon, Novotný, Smoleňák - Radil, Kousal, Zaťovič.

Natěšený Hertl vyhlíží šampionát: Možná se i poperu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud