22. dubna 2015 • 20:00

Češi i s posilami z NHL porazili Finsko, Voráček má tři asistence

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté porazili v dalším přípravném zápase před mistrovstvím světa Finsko 4:1. Góly se na výhře v utkání, které bylo součástí seriálu Euro Hockey Tour, podíleli Michal Vondrka, Martin Zaťovič, Vladimír Sobotka a Martin Erat; tři asistence si připsal Jakub Voráček.



Českému týmu se ve Znojmě vůbec nevydařil začátek a brankář Salák, který nastoupil poprvé v přípravě na MS, inkasoval gól již po 34 sekundách. Nedůslednost za brankou potrestal pohotovou dorážkou Barkov.

Vyrovnat mohli Smoleňák nebo Koukal, Endgrena však překonat nedokázali. Následně domácí hráli 28 sekund v pěti proti třem, dvojnásobnou přesilovku ale nevyužili. Největší šanci měl Hertl. V pokračující klasické početní výhodě už vyrovnal Vondrka, který lehce tečoval Voráčkovu střelu.

Seveřané měli šanci získat vedení zpět na svou stranu v přesilových hrách, vyloučení Hejdy a Němce však nevyužili. Ve 27. minutě se tak domácí dostali do vedení a opět měl na brance velkou zásluhu nejproduktivnější Čech v základní části NHL Voráček. Zpětnou přihrávku opory Philadelphie využil důrazný Zaťovič, když přetlačil Barkova.

Další šanci si vzápětí vypracoval Sobotka, Engren však jeho střelu se štěstím vyrazil lapačkou. Později dvakrát nebezpečně střílel Hejda. V závěru druhé třetiny byl blízko vyrovnání Lepistö, Salák si však s jeho příležitostí poradil.

Přidat třetí gól naopak mohli Sobotka s Voráčkem, ani jeden z nich ovšem finského brankáře nepřekonal. Ve 48. minutě se popral Smoleňák s Ruutuem, který předtím tvrdě atakoval Novotného. Zatímco český kapitán putoval do kabin, finský útočník dostal jen dvouminutový trest.

Ve tříminutovém oslabení se však Češi ubránili, navíc Erat připravil třetí gól pro Sobotku. V 52. minutě se tak Růžičkův výběr přiblížil první výhře nad Finskem v sezoně. Poslední slovo měl Erat, který využil další přesilovou hru.

Češi dnes ukončili sérii čtyř porážek ve vzájemných zápasech s Finskem.

Česká republika - Finsko 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 15. Vondrka (Voráček), 27. Zaťovič (Voráček), 52. Sobotka (Erat), 56. Erat (Voráček, Hertl) - 1. Barkov (T. Ruutu, Aaltonen). Rozhodčí: Kulakov, Sergejev (oba Rus.) - Lhotský, Tošenovjan (oba ČR). Vyloučení: 5:9, navíc Smoleňák 5 min. a do konce utkání - Osala 10 min. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4800.

ČR: Salák - Němec, Hejda, Nakládal, Jordán, Krejčík, Jank, Pláněk, Kempný - Voráček, Sobotka, Erat - Hertl, Jan Kovář, Vondrka - Simon, Novotný, Smoleňák - Radil, Koukal, Zaťovič. Trenéři: Vladimír Růžička, Ondřej Weissmann a Jaroslav Špaček.
Finsko: Engren - Hietanen, Lepistö, Ristolainen, Jaakola, Lindell, Ohtamaa, Jokipakka, Mäntylä - Aaltonen, Kontiola, T. Ruutu - Louhivaara, Barkov, J. Jokinen - Hartikainen, Immonen, Pihlström - Pesonen, Hytönen, Osala - Huhtala. Trenér: Kari Jalonen.

MATCH OVERVIEW LEGACY
22. 4. • 17:30
Česká republika
Česká republika
4:1
ONLINE
22. dubna
17:30
Finsko
Finsko
Góly

Domácí: 14:08. Vondrka, 26:53. Zaťovič, 51:36. Sobotka, 55:08. Erat

Hosté: 00:34. Barkov

Sestavy

Domácí: Salák (Kovář) – Hejda, Němec, Jordán, Nakládal, Jank, Krejčík, Kempný, Pláněk – Erat, Sobotka, Voráček – Vondrka, Kovář, Hertl – Smoleňák "C", Novotný, Simon – Zaťovič, Koukal, Radil – Birner

Hosté: Engren (Saros) – Hietanen, Lepistö, Ristolainen, Jaakola, Lindell, Ohtamaa, Jokipakka, Mäntylä – Aaltonen, Kontiola, Ruutu – Louhivaara, Barkov, Jokinen "C" – Hartikainen, Immonen, Pihlström – Pesonen, Hytönen, Osala – Huhtala

Rozhodčí

Kulakov, Sergejev – Tošenovjan, Lhotský

Stadion

Zimní stadion města Znojma

Návštěva

4800 diváků

ONLINE: Česko - Finsko (17:30)

Zleva český reprezentant Jiří Novotný a Teemu Hartikainen z Finska.
Zleva český reprezentant Jiří Novotný a Teemu Hartikainen z Finska.

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud