Zdeněk Janda
17. června 2015 • 04:35

Růžičkův nástupce u reprezentace? Stopy vedou i k Vůjtkovi

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká hokejová reprezentace je už přes týden bez trenéra. Kdo nahradí Vladimíra Růžičku, který rezignoval kvůli své korupční aféře? O tom bude ve čtvrtek jednat vedení hokejového svazu a deník Sport se snažil zmapovat aktuální situaci.



Podle informací Sportu se mezi nejužším vedením skloňuje především jméno Vladimíra Vůjtka. Zkušený trenérský bard (68 let), jenž naposledy vedl slovenskou reprezentaci, by svým nadhledem a klidnou povahou dokázal zklidnit současnou zjitřenou situaci. V tom má výhodu oproti bouřlivákovi Miloši Říhovi, jenž se rovněž objevuje mezi žhavými kandidáty. Ani on zatím neobdržel nabídku.

Deník Sport už dříve napsal, že nejlepší volbou by byl příchod litvínovského experta Radima Rulíka, jenž společně s Miloslavem Hořavou dovedl tým k historickému titulu. U reprezentace působil už i v minulosti, podílel se na zisku zlata na šampionátu v roce 2005.

Je ovšem otázkou, jestli by svaz dohodl se severočeským klubem mantinely spolupráce. Rulík je totiž v Litvínově stále smluvně vázaný.

Více o volbě nového trenéra čtěte ve středečním Sportu!

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud