Tomáš Vrábel
19. června 2015 • 04:40

Vůjtek vybírá asistenty k reprezentaci. Vznikne štáb odborníků?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Novým trenérem hokejové reprezentace bude Vladimír Vůjtek, zbývá už jen vyřešit detaily. Má čas do poloviny července na to, aby představil svou vizi a návrh realizačního týmu. Je možné, že na české střídačce vznikne tým odborníků, když vedle Vůjtka budou působit hlavní trenéři z předních extraligových celků.



Na posty asistentů se nabízí například Radim Rulík, Josef Jandač či Jiří Kalous. „Ještě nemám ucelenou představu, ale kandidáti jsou z tohoto okruhu. I z okruhu mladších,“ přiznal v rozhovoru pro Sport Vůjtek.

I vedení svazu, které vybralo Vůjtka, mluvilo o možné podobě trenérského štábu. „Padaly i představy, jak by mohla vypadat jména asistentů, ale nakonec členové výkonného výboru se shodli na tom, že nechají na panu Vůjtkovi, aby předložil svůj návrh včetně koncepce práce s týmem, na což máš čas do poloviny července,“ přiblížil tiskový mluvčí Zdeněk Zikmund.

Vůjtek by měl k dispozici jednoho až dva asistenty. „Bylo ale jednoznačně zdůrazněno, že realizační tým bude možné před nebo během mistrovství světa navýšit,“ doplnil Zikmund.

I členové výkonného výboru svazu si umí představit, že by vedle Vůjtka byli u reprezentace hlavní trenéři z extraligy. „Ano, takovou představu někteří členové mají,“ přiznal mluvčí.

Teď je na Vůjtkovi, jak se rozhodne.

Nejvhodnějším adeptem podle Sportu na post hlavního kouče národního týmu byl Rulík, extraligový šampion s Litvínovem. Ten chtěl do reprezentačního realizačního týmu přivést novou filosofii.

Kanada to předvedla v plné kráse

„Není to o jednom člověku. Kanada nám to předvedla v plné kráse. Špičkoví trenéři z NHL pracovali pro úspěch týmu. Podobným způsobem by to mělo běžet u naší reprezentace. Z dřívějších dob máme zažité, že hlavní trenér ční nade všemi, ale směr do budoucna je ten, že sice zůstává jeden hlavní, ale ty role jsou víc rozdělené, víc lidí spolupracuje pro úspěch mužstva. Pokud se tohle podaří, může se to přenést na tým, protože vycítí tu souhru, vidí, že ti lidi jdou jedním směrem. To se může pozitivně odrazit na výkonu,“ popsal svou vizi Rulík.

Je to podle něj cesta, jak pomoct národnímu týmu. „Zapojit víc odborníků, samozřejmě ty, kteří jsou týmovými hráči a mají podobnou filozofii. V extralize se najdou výborní trenéři, měli by se spojit. Měli by do toho být vtažení další trenéři, kteří mají jasný směr a jsou se svými týmy úspěšní, pracují v českém hokeji a s českými hráči. Pro reprezentaci by byli strašným obohacením, tohle může jen prospět,“ dodal.

Zvolí Vůjtek tuto cestu? Bude Rulík jedním z asistentů? To se vyjasní v polovině července, kdy 68letý kouč představí svoji koncepci svazu.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud