Tomáš Vrábel
20. června 2015 • 04:40

Jandač: Já jako Vůjtkův asistent? O každé nabídce se musí uvažovat

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vladimír Vůjtek vybírá své asistenty pro národní tým. Existuje možnost, že vznikne trenérský triumvirát, ve kterém budou i hlavní muži extraligových střídaček, mezi ně se řadí například sparťan Josef Jandač, extraligový šampion s Litvínovem Radim Rulík či vicemistr s Třincem Jiří Kalous.



„Ještě nemám ucelenou představu, ale kandidáti jsou z tohoto okruhu. I z okruhu mladších,“ přiznal ve čtvrtek v rozhovoru pro Sport Vůjtek.

I někteří členové svazu mají představu, že Vůjtkovými zástupci budou z řad hlavních extraligových koučů.

Jandače ani Rulíka zatím neoslovil, Kalouse se redakci nepodařilo kontaktovat. „Já se k tomu vyjádřím, až to bude případně aktuální. Nic tomu nenasvědčuje, takže se o tom nemá cenu mluvit,“ řekl iSport.cz Rulík.

Jandač byl otevřenější a případnou nabídku by promýšlel. „O každé nabídce uvažuji a za každou z nich musí být člověk vděčný, poděkovat za ní a zvážit, jestli jsou okolnosti vhodné,“ pravil. „Mám smlouvu se Spartou, a když by to nabývalo konkrétnějších rozměrů, tak bychom to samozřejmě museli řešit, do té doby si nemá cenu motat hlavu něčím, co není,“ dodal.

I kouč Sparty byl mezi žhavými kandidáty na post hlavního trenéra národního týmu. „Zmiňovala se nějaká jména a vzhledem k tomu, že výkonný rozhodl tak, že trenér musí být u národního týmu na plný úvazek, tak se ten okruh hodně zúžil a volba na pana Vůjtka byla správná,“ uznal Jandač.

Teď je na Vůjtkovi, jestli vznikne silný triumvirát složený z osobností, mezi kterými by mohl být i Jandač, jenž dělal asistenta Vladimíru Růžičkovi při senzačním triumfu na MS 2010.

„Já se hlavně nepovažuju za top kouče, ale pokud by šlo o spojení s lidmi, se kterými bychom byli na stejné vlně, tak si to dovedu představit, ono to totiž jinak nejde,“ přiznal Jandač a pokračoval: „Ani členové předchozího triumvirátu kolem Vládi Růžičky nebyli pátým kolem u vozu. Dneska tým nelze trénovat jen v jednom člověku, ten jeden za to nese odpovědnost, ale dělená práce už je běžná, neumím si představit, že by to bylo jinak,“ uzavřel Jandač.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud