11. července 2015 • 12:22

Vůjtek si už vybral asistenty. Bez Rulíka a (možná) s překvapením

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokej v příštích dnech konečně smaže statné otazníky. V pondělí na schůzce nového kouče Vladimíra Vůjtka a šéfa svazu Tomáše Krále padnou jména asistentů hlavního trenéra a členů kompletního realizačního týmu. Mezi favority patří Josef Jandač a Jiří Kalous. Možné je i jedno překvapení.



Po necelém měsíci nástupce Vladimíra Růžičky vyklopí seznam nejbližších kolegů, dosud interní. Ač vše podléhá utajení, předpokládá se, že 68letý benjamínek na střídačce české reprezentace sezve ke své osobě kolegy, patřící k extraligové špičce. Ale ne všechny...

Z pohledu řady expertů by Vůjtek neměl rozhodně zapomenout na Radima Rulíka, taktéž deník Sport má za to, že kouč mistrovského Litvínova nemůže mezi trenérskou družinou chybět. Pod Krušnými horami s kolegou Hořavou odvedl mimořádnou práci, realita však bude zřejmě jiná, zdroje hovoří odlišnou řečí. A sice, že poptávka po Rulíkovi není horká.

Nevšední je, že Vůjtek dosud své vytipované spolubojovníky neoslovil. „Složení realizačního týmu chci nejdřív probrat s předsedou svazu panem Králem, schůzku máme domluvenou na pondělí. Do té doby nemá z mé strany cenu případná jména asistentů veřejně řešit nebo probírat,“ odvětil na otázku deníku Sport.

A podle všeho tomu tak opravdu je, nikdo z nejvážnějších uchazečů nebyl kontaktován.

Koho si zvolí Vůjtek podle SportuFoto Sport

Vůjtek tedy dodržuje štábní kulturu a zároveň úmluvu, že nejprve provede konzultaci s přímým nadřízeným. „Sedneme si k tomu. Nevím, co by se muselo stát, aby ta volba nedopadla podle přání pana Vůjtka. Netýká se to pouze asistentů, ale celého realizačního týmu,“ neočekává potíže Tomáš Král.

Má se za to, že prezident ČSLH vyslechne kouče a jeho soupisku stvrdí imaginárním razítkem. „Poví mi svoji představu o počtu spolupracovníků, řekne mi jejich jména, včetně doktorů, fyzioterapeutů nebo videokouče, a společně to doladíme.“

Král si je jistý, že nebude zapotřebí zasahovat. „Moje představa je, že mu maximálně vyhovíme. Nedovedu si představit, že by pan Vůjtek mínil spolupracovat s někým, kdo by nebyl všeobecně akceptovatelný. Předpokládám, že se na všem domluvíme.“

V dalším svém vyjádření v podstatě přikyvuje na jména trenéra Sparty Jandače a kouče Třince Kalouse, o nichž už málokdo pochybuje. „Ve hře jsou jména, o nichž se spekuluje. Okruh kandidátů není veliký a všichni, o kterých se mluví, to mohou dělat. Záleží na panu Vůjtkovi, koho si vybere, aby si byl jistý, že si to všechno sedne,“ doplňuje Král.

Ve hře je určitě více asistentů, než jsme doposud bývali zvyklí u elitního českého týmu vídat. K uvažovanému Jandačovi s Kalousem může přibýt i někdo další. Nárazově se mohou připojovat kouči juniorských výběrů Jakub Petr (U20) a Robert Reichel (U18).

Jak by volil reprezentační asistenty deník Sport?
Jak by volil reprezentační asistenty deník Sport?

A kdo ví, mimo hru nemusí být ani Jaroslav Špaček , jenž se svezl po schodech dolů společně s rezignujícím Vladimírem Růžičkou. V pondělí bude rozhodně jasno po svazové linii, ve známost však nová jména přijdou asi až později. „Až si výběr potvrdíme, pan Vůjtek teprve začne s kontaktováním trenérů,“ připojil Král.

Následně vstoupí do hry svaz, aby příchod extraligových koučů dojednal s kluby.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud