15. srpna 2015 • 11:48

Slováci už znají Vůjtkova nástupce. Snad nebude bojkot, říká Cíger

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nástupcem českého kouče Vladimíra Vůjtka na lavičce hokejové reprezentace Slovenska se s největší pravděpodobností stane Zdeno Cíger. Pětačtyřicetiletý bývalý vynikající útočník dostal nabídku od vedení svazu a je rozhodnutý ji přijmout.



"Nebudu mlžit. Jsem připravený postavit se k tomu čelem. Dostal jsem čas na rozmyšlenou, ale jsem připravený nabídku přijmout. Reprezentace se neodmítá. V pondělí budeme znovu jednat," řekl serveru pravda.sk Cíger.

Martinský rodák Cíger je trojnásobným bronzovým medailistou z mistrovství světa, během kariéry odehrál také 352 zápasů v NHL. Poté trénoval Slovan Bratislava, s nímž získal dva mistrovské tituly. V reprezentaci dělal v roce 2007 na MS asistenta Júliu Šuplerovi.

"Vedení svazu chce situaci okolo národního mužstva vyřešit co nejdřív. Potřebuje ještě obsadit osobu generálního manažera reprezentace," uvedl Cíger. Nabídku na tuto funkci dostal už dříve další někdejší reprezentační kapitán Miroslav Šatan, ale nepřijal ji.

Mezi svazem a bývalými i současnými hvězdami totiž panují napjaté vztahy od volby prezidenta svazu. V nich prohrál favorit hráčů Richard Lintner se staronovým šéfem Igorem Nemečkem a mnozí hokejisté od té doby nechtějí se svazem spojovat své jméno.

"Náš hokej potřebuje nastartovat. Musíme najít společnou cestu. Chci pomoct. Vím, že to nebude lehké, ale na to jsem zvyklý. Věřím, že situace se uklidní a hráči nebudou bojkotovat národní tým," uvedl Cíger.

Slovensko trénoval poslední čtyři sezony zkušený český kouč Vůjtek, jenž dovedl reprezentaci v roce 2012 do finále mistrovství světa. Před dvěma měsíci se stal nástupcem Vladimíra Růžičky u českého národního mužstva.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud