Pavel Bárta
3. listopadu 2015 • 19:11

Nováček Kubalík: Karjala je jiná, než dvacítka. Trošku se bojím

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

V extralize trhá sítě, katapultoval do popředí mezi střelci i v bodování, teď před ním stojí nová výzva. Dominik Kubalík z role kapitána dvacítky plynule přešel do národního mužstva, je nejmladším členem Vůjtkova výběru. „Je to zase úplně něco nového, jiný level. Jsem zvědavý, jak to zvládnu. Doufám, že se o to poperu a zvládnu to,“ míní 20letý plzeňský útočník, který je nejmladším členem výběru nového reprezentačního trenéra Vladimíra Vůjtka pro turnaj Karjala. 



Češi za 21 účastí na Karjale zvítězili pouze jednou. Listopad jim nikdy nesvědčil, jediného prvenství dosáhli před třemi lety. „Doufám, že to prolomíme. Nejedeme to jen tak odehrát, ale udělat výsledek,“ říká odhodlaně Kubalík.

V létě už zažil kemp mladíků v Jihlavě, přes staršího bratra Tomáše zná i pár hráčů současného výběru. Nejde tedy úplně do neznáma a zcela sám. „Hrál s nimi ve Lvu nebo reprezentacích. Další znám přes Kubu Jeřábka nebo z extraligy. Je otázka času, kdy se poznáme blíž,“ dodává.

Dominik Kubalík před turnajem Karjala
Video se připravuje ...

Právě s plzeňským bekem Jeřábkem, který je starší o čtyři roky, se zná odmalička. Jsou skoro jako rodina, jejich matky spolu jezdí na dovolenou. „S Kubou trávíme spoustu času, bydlíme spolu na jednom pokoji při tripech a určitě budeme i teď, což je dobré. Tohle je sice jiná úroveň, ale pořád budu s Jeřábem. Jen doufám, že to nebude ostuda a dokážu držet krok,“ přeje si Dominik Kubalík.

V Plzni po výborném vstupu do sezony vládla pohoda, dobrá nálada. „Člověk tam taky všechno zná, ví, co ho čeká, co musí a nemusí dělat. V nároďáku je všechno nové, ale je otázka času, než si zvyknu. Těším se, i když jsem trošku nervózní. Jako před každou akcí, kdy jsem jel na mládežnické reprezentace. Tuto bude jiný level. Trošku se bojím, ale hned jak padne puk na led, věřím, že to bude v pohodě,“ líčí reprezentační nováček.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud