8. listopadu 2015 • 16:39

Taky nejsme špatní, těšilo Kováře. Podle Vůjtka si sednul systém

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třetí zápas, první dva body. Čeští hokejisté zakončili úvodní turnaj Euro Hockey Tour nejlepším výkonem a s Ruskem urvali výhru v samostatných nájezdech 4:3. A i když to nestačilo na odlepení z posledního místa, mohli být spokojení. „Myslím si, že jsme turnaj zakončili velice dobře,“ oddechl si po první výhře i kouč Vladimír Vůjtek.



„Mám radost, že jsme na závěr turnaje vyhráli. Odjet bez bodu z prvního turnaje, který jsme absolvovali, by bylo nepříjemné,“ uvědomoval si kouč Vůjtek. „Hlavně jsem rád, že výkon měl stoupající úroveň a zápas od zápasu jsme se lepšili. Kluci pochopili, co chceme hrát. Chyb bylo stále méně a méně,“ těšilo zkušeného trenéra.

„Problémem jsou fauly v útočné třetině, to musíme odstranit. Jinak systém hry, který chceme hrát, klukům sednul a pro budoucnost by to mohlo být lepší a lepší," doufá Vůjtek.

Skupinka českých fanoušků v Hartwall Areně při zápase s Ruskem
Skupinka českých fanoušků v Hartwall Areně při zápase s Ruskem

„Na turnaji jsme skončili poslední, ale od výkonů v sobotním a nedělním zápase se můžeme odrazit do dalšího turnaje,“ potěšilo i střelce rozhodujícího nájezdu Jana Kováře. „Od trenérů jsme dostali hodně informací, jak hrát, a postupně si to sedlo. Jsem rád, že jsme turnaj zakončili vítězstvím a budeme z toho mít pozitivnější dojem,“ vyprávěl útočník ruského Magnitogorsku.

Na nájezdy si prý Češi v duelu s Ruskem věřili. „Vláďa Sobotka v nich dává góly, tady se dařilo Milanu Gulašovi, takže jsme věřili, že můžeme vyhrát. Taky nejsme špatní hokejisté,“ má jasno Kovář.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud