7. listopadu 2015 • 09:30

Ztráta na začátek. Česká dvacítka začala turnaj čtyř prohrou s Finy

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slušný start, smutný konec. V prvním utkání na turnaji čtyř, poslední prověrce před mistrovstvím světa, prohrála hokejová dvacítka 2:3 s Finskem. Dobrý dojem z dvougólové první třetiny pokazila pouze ta třetí, ve které si čeští hokejisté nechali naopak dva góly vstřelit.



Zápas s Finskem odstartoval aktivní hrou českého mužstva, kterou nezbrzdilo ani to, že severský soupeř se v 5. minutě utkání dostal do vedení. Ještě do konce třetiny totiž díky trefám Davida Tomáška a Radka Veselého bylo skóre otočeno.

V druhé části hry útočili především Finové, český soupeř ale výtečně bránil a všechno navíc hlídal spolehlivý brankář Vejmelka. „Byla to hodně těžká třetina, Finové si dokázali vytvořit velký tlak. Ale zvládli jsme to velmi dobře,“ řekl pro hokej.cz Tomášek.

Zkušený soupeř přesto nakonec ukázal velkou individuální zdatnost a zápas otočil. Čeští hokejisté tedy dobrý pocit ze svého výkonu měli zamlžený konečným skóre. "Ceníme si také toho, že jsme Finy několikrát zatlačili v jejich pásmu. Negativní jsou ale chyby okolo modrých lajn, které rozhodly,“ řekl devatenáctiletý hokejista.

Záběry z utkání Finsko - Česko z turnaje čtyř.
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud