11. prosince 2015 • 09:36

Další omluvenka pro Vůjtka. Saláka v nominaci nahradí Francouz

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kouč Vladimír Vůjtek byl nucen udělat třetí změnu v nominaci hokejové reprezentace na nadcházející turnaj Channel One Cup, který začne ve čtvrtek. Brankáře Alexandera Saláka, jenž se omluvil kvůli zranění zad, nahradí jiný gólman z Kontinentální ligy Pavel Francouz.



Osmadvacetiletý účastník posledních tří světových šampionátů Salák scházel v posledních zápasech v sestavě Novosibirsku, který jasně vévodí Východní konferenci KHL. V 35 dosud odchytaných zápasech obdržel průměrně 1,81 gólu na zápas při úspěšnosti zákroků 94,1 procenta. Čtyřikrát vychytal čisté konto a kouč Vůjtek s ním pro turnaj počítal do dvojice s Dominikem Furchem.

Francouze naopak původně plánoval nechat odpočívat. "Zdravotně už je v pořádku, ale dlouho nechytal a na tento sraz jsme ho nechtěli brát. Ještě pak máme jeden turnaj a zápasy před mistrovstvím světa, takže ho určitě vyzkoušíme," vysvětlil v úterý Vůjtek, proč pětadvacetiletou oporu Čeljabinsku zařadil jen jako náhradníka. V nominaci je ještě David Rittich z Mladé Boleslavi.

Jeden ze strůjců prvního titulu Litvínova v extralize Francouz si na prvním zahraničním angažmá vede dobře. Chytal v 15 zápasech, inkasoval v průměru 2,06 branky na utkání a úspěšnost zákroků má 92,8 procenta. Jeho rozlet však přibrzdilo zranění vazů v kotníku.

První změnu ve výběru udělal Vůjtek ve středu. Místo Marka Kvapila z Medveščaku Záhřeb byl dodatečně povolán Tomáš Urban z Mladé Boleslavi, který bude v národním týmu debutovat. Ve čtvrtek se pak omluvil chomutovský lídr kanadského bodování extraligy Roman Červenka a uvolněné místo zaujal Tomáš Zohorna z Amuru Chabarovsk.

Český tým vstoupí do Channel One Cupu ve čtvrtek 17. prosince domácím zápasem s Finskem v pražské O2 areně. Po přesunu do Moskvy se reprezentace v sobotu utká se Švédskem a turnaj uzavře nedělním duelem s domácím Ruskem.

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud