18. prosince 2015 • 13:24

Nemáme střelce, jen pracanty, říká Janecký. Na Finsko by poslal Liberec

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nulová produktivita české hokejové reprezentace? „Nemáme v týmu střelce. Nebyl tam nikdo, kdo by gól dal, a i když se kluci snažili, tak trefovali gólmana,“ tvrdí o čtvrteční domácí porážce s Finskem bývalý reprezentant Otakar Janecký. Finové ho nepřekvapili, jejich výborné bruslení důvěrně zná z vlastního působení na severu Evropy. Co ho zklamalo byla hra první české formace.



„Výsledek je špatný, Finové hráli výborně. Bruslili, což nám vedle kombinační hry proti nim chybělo. Jejich bruslení je známé, hrají pět vpředu, pět vzadu, jedou jako tým. U nás se nedařilo prvnímu útoku, který kromě Zaťoviče bruslařsky nestačil. Bohužel Honza Kovář i Gulaš nestíhali a to je pak znát. Když hraje soupeř celoplošně, v pěti lidech, těžko se proti němu prosazuje. My jsme Finy nedostali vůbec pod tlak,“ řekl po prohře 0:3 Janecký.

Víc než první lajna se mu líbily ty další. Postrádal ale produktivitu.

„Je znát, když je v týmu šest až osm mladých kluků. Na druhou stranu: kde jinde by měli získávat zkušenosti než v těchto zápasech? Na jednu stranu nás mrzí, že jsme prohráli 0:3, že nemáme body, ale pro tyhle kluky je to velikánská zkušenost,“ přidává druhý výrazný aspekt zápasů Euro Hockey Tour.

Furch: Když mi docvaklo, že je puk pode mnou, už bylo pozdě
Video se připravuje ...

Proto ani nezatracuje Romana Červenku, extraligové hvězdy, která se z pozvánky na turnaj omluvila. Přestože je zřejmé, že právě Červenka by mohl být hráčem, který by měl dokázat v útoku něco předvést.

„Roman je strašně důležitý pro Chomutov. Je to hráč, který Chomutov společně s Vondrkou dělá. Sice je jasné, že reprezentace je reprezentace, ale tohle není to tak důležitý turnaj, kde Roman musí být. Znám to z vlastní zkušenosti, že kolikrát se hráč zraní, dohraje čtyři pět zápasů a těší se na pauzu, kdy se dá dohromady. Hlavně ať je Roman perfektně připravený na mistrovství světa, jestli pojede, a tam ať předvede stoprocentní výkon, který od něho čekáme,“ říká Janecký.

Což ale nemění jeho názor na to, že střelec v týmu chybí. Na rozdíl od finské pohotovosti, vedoucí třeba k prvnímu gólu, který soupeř dal po dorážce z brankoviště.

Další zápas v O2 areně bez gólu? Mrzí to hlavně kvůli lidem, řekl Kovář
Video se připravuje ...

„Finové šli jasně za svým cílem, hráli perfektně dozadu defenzivně. Pak jim padl i takový gól, jakým vedli 1:0. Řekne se, že byl šťastný, ale štěstí přeje připraveným. Přišlo mi, že my naopak v nominaci nemáme žádného střelce. Všichni jsou to takoví pracanti. Nebyl tam nikdo, kdo by gól dal, a i když se kluci snažili, tak trefovali gólmana,“ sledoval Janecký. Hráče neviní, přejít z extraligy o dvě rychlosti výš není snadné. Přesto nabízí jeden zajímavý pohled: „Věřím, že včera by Finům stačil Liberec, ten se mi líbí. Hraje rychle, kompaktně a týmově.“

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud