20. prosince 2015 • 17:14

Jarůšek: Kdyby mi Švéd nepřesekl ruku, dal bych gól už jim

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kometa v podobě hokejového útočníka Richarda Jarůška nadále vstoupá vzhůru. Opora Mladé Boleslavi sice figurovala při nominaci pro turnaj Channel One Cup původně jen v roli náhradníka, ale nemoc Dominika Kubalíka otevřela čtyřiadvacetiletému důraznému forvardovi cestu k debutu v národním týmu. V neděli, při třetím startu proti Rusku se dočkal i premiérové trefy.



Jarůšek ve všech třech zápasech prokazoval, proč jeho výkony v domácí soutěži nemohly uniknout stavitelům národního týmu. Na ledě byl vždy hodně vidět. "Byla to velká zkušenost. To se určitě nepoštěstí jen tak někomu. Jet na takový turnaj s tak skvělými hráči a tak velkými jmény, která tady byla, to byl zážitek. Může mi to pomoct i do další kariéry," řekl Jarůšek v rozhovoru s novináři.

Své první tři starty v reprezentačním dresu navíc stihl korunovat i gólem. A šlo o velmi důležitou trefu, jíž zvýšil v závěru druhé třetiny na 4:2. Stejným výsledkem zápas nakonec i skončil.

"Jsem za ten gól moc rád. Už v prvním utkání jsem měl velkou šanci, včera věřím, že kdyby mi tam ten Švéd nepřesekl ruku, tak jsem zakončoval do prázdné branky. Dnes to naštěstí už vyšlo," pochvaloval si Jarůšek.

Autor 11 gólů ve 26 zápasech základní části této extraligové sezony si schoval na památku i puk, s nímž skóroval. "Nikdo mi pro něj nezajel, tak jsem si dojel sám," smál se Jarůšek.

Domácí Rusové i díky sobotní vysoké výhře 8:1 nad Finy budili respekt. Jenže čeští hokejisté se jich nijak nezalekli.

"Věděli jsme, že to nebude nic lehkého, ale vstoupili jsme do utkání velmi dobře. Hráli jsme hru jako včera se Švédy, poctivě střední pásmo a dobře jsme napadali, což se nám také vyplatilo. Vedli jsme, prohrávali, pak to otočili. Je to hodně cenné vítězství a jsem rád, že jsme ho jako tým urvali," podotkl Jarůšek.

Klíčové pro úspěch bylo, že svěřenci kouče Vladimíra Vůjtka dokázali eliminovat velkou ofenzivní sílu sborné. "Neřekl bych, že jsme Rusy k ničemu nepustili, měli tam nějaké šance, ale hráli jsme dobře jako tým. Podobný výkon jako včera. Byl to od mančaftu dobrý výkon a podle mého zasloužené vítězství," domnívá se Jarůšek.

"Po prvním zápase s Finama, který jsme prohráli 0:3, nás všichni odepisovali. My jsme ale dokázali, že můžeme hrát s tak skvělými mančafty, jako jsou Švédsko a Rusko. Ukázali jsme, že i když někteří hráči odřekli, nemáme tak špatný tým. Můžeme být spokojení," doplnil Jarůšek.

Věří, že za reprezentaci nehrál naposledy. "Nebylo to z mé strany nejhorší, měl jsem tam pár šancí a dostával se do šancí, ale dal jsem bohužel jen jeden gól. To mohlo být lepší. Myslím, že mohu být ale spokojený i za ten jeden. Naše lajna hrála celkově dobře. Byl to docela povedený debut," pochvaloval si Jarůšek.

Přes zdařilý rozjezd na mezinárodní scéně neusíná na vavřínech. "Vím, že toho mám dost co zlepšovat a co se učit, ale musím makat a dokázat trenérům, že na to mám," konstatoval Jarůšek.

Alexandr Radulov v potyčce s Michalem Kempným a Tomášem Kundrátkem.
Alexandr Radulov v potyčce s Michalem Kempným a Tomášem Kundrátkem.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud