14. ledna 2016 • 16:31

Reprezentace bude mít nového kouče! Jandač po MS vystřídá Vůjtka

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenérem české hokejové reprezentace od příští sezony bude Josef Jandač. Současný kouč Sparty vystřídá ve funkci Vladimíra Vůjtka staršího. Národní tým povede na Světovém poháru, v pražském klubu skončí. Jandač podepíše dvouletou smlouvu



"S tím, že bude působit výhradně u národního mužstva. Jeho prvním úkolem bude sestavit realizační tým pro příští sezónu a ve stanoveném termínu připravit spolu s asistenty základní nominaci pro Světový pohár," uvedl prezident hokejového svazu Tomáš Král v tiskové zprávě.

První část týmu s šestnácti hráči musí účastníci Světového poháru zveřejnit do 1. března. Konečný výběr dvaceti hráčů do pole a tří brankářů musí být stanoven do 1. června. Ještě v prosinci přitom představitelé Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) tvrdili, že úvodní nominaci bude mít na starosti Vůjtek se svými asistenty, mezi kterými je i Jandač .

"Máme před sebou velkou akci a je třeba se na ni pořádně připravit, stejně jako zbytek světa, který se jí účastní. A nejde jen o nominace, ale souvisí to i například s inspekčními cestami. Světovému poháru přikládáme velký význam," řekl Král.

BLOG TOMÁŠE VRÁBELA: Trenér Jandač u reprezentace? Lepší volba, která má své ale… ČTĚTE ZDE>>>

Nový kouč byl s předstihem jmenován také proto, aby svaz nemusel tuto otázku řešit po sezoně, kdy jsou elitní trenéři už smluvně vázáni v klubech. "Nelze čekat na konec sezony. Okruh lidí, kteří mohou tuto funkci vykonávat, není tak široký, abychom mohli riskovat nebo nechávat lidi v nejistotě dalšího působení," uvedl Král.

Současný realizační tým, který vedle Vůjtka a Jandače tvoří i asistenti Jiří Kalous a Jaroslav Špaček , má smlouvy do konce sezony 2015/16. "Na jeho činnosti se nic nemění, pokračuje v přípravách na zápasy Euro Hockey Tour, Euro Hockey Challenge a květnové mistrovství světa v Rusku," řekl Král.

Podle svazového prezidenta není vyloučeno, že v novém realizačním týmu opět bude i osmašedesátiletý Vůjtek. "Jsme domluveni, že pokud by Vladimír Vůjtek změnil své rozhodnutí uzavřít smlouvu pouze pro tuto sezonu a měl by zájem jako člen realizačního týmu pokračovat, můžeme s ním počítat i po mistrovství světa," řekl Král. Vůjtek se zřejmě rozhodne až po šampionátu.

Jandač, který vede Spartu od roku 2011 s krátkou odbočkou ve Lvu Praha, by měl složení svého realizačního týmu oznámit do deseti dnů. Král nepředpokládá, že by se výrazně lišil od toho stávajícího. Hokejový svaz by rád zachoval kontinuitu práce, proto také měl zájem, aby se šéfem střídačky stal právě Jandač. "Neočekávám žádné převratné změny a stejný dojem mám i z diskuzí s ním. Myslím si, že by měla být zachována kontinuita. Je ale věcí hlavního kouče, s kým chce spolupracovat," dodal Král.

Kouč Josef Jandač má na oblečení natištěného Mourinha
Kouč Josef Jandač má na oblečení natištěného Mourinha

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud