15. ledna 2016 • 04:55

Vůjtka mrzí Světový pohár, ale s koncem počítal. Co řekl Jandačovi?

Autor: asu, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byla to dost nečekaná zpráva, kterou ve čtvrtek odpoledne hokejový svaz rozeslal médiím tiskovou zprávou. Kouč Vladimír Vůjtek po sezoně u reprezentace skončí a nahradí ho dosavadní asistent a kouč Sparty Josef Jandač. „Měl jsem podepsanou smlouvu jen na rok, tušil jsem to,“ řekl Vůjtek v rozhovoru pro deníku Sport.



Podle veterána Vůjtka , který vloni nahradil Vladimíra Růžičku , se k celé věci schylovalo delší dobu. „Měl jsem skončit po mistrovství světa. V podstatě se celou dobu počítalo s tím, že to po mně převezme někdo z mého realizačního týmu,“ přiznal uznávaný odborník.

O tom, že vedení svazu vybralo jako jeho nástupce právě Josefa Jandače , ho informoval Tomáš Král ve středu, tedy den předem. A jestli bude Vůjtek pokračovat třeba v roli asistenta, se prý při dlouhém telefonátu neřešilo. „My jsme se bavili spíš o dodržení mé smlouvy, o další budoucnosti už jsme se moc nebavili,“ prozradil Vůjtek, kterého mrzí, že jako kouč nebude u Světového poháru v Torontu.

Vůjtek: Nevím, jakou léčebnou kúru Červenkovi lékař doporučil
Video se připravuje ...

„No tak samozřejmě, ale na druhé straně jsem měl smlouvu podepsanou na rok. Já jí hodlám dodržet. O Světovém poháru v ní nic napsáno nebylo, ani jsem s ním při podpisu smlouvy nepočítal,“ přiznal 68letý trenér.

Se svým jmenovaným nástupcem Josefem Jandačem, už prý i mluvil. „Řekli jsme si, že budeme pokračovat dál jako doteď. Pracujeme na společné věci. Já už jsem přece při nástupu říkal, že jsem kolektivní hráč a na tom se nic nemění,“ vyhlásil Vladimír Vůjtek.

Celý rozhovor s Vladimírem Vůjtkem čtěte v pátečním Sportu! Elektronickou verzi si můžete zakoupit ZDE »

Trenérské trio Josef Jandač, Jaroslav Špaček a Vladimír Vůjtek se radí na střídačce české reprezentace.
Trenérské trio Josef Jandač, Jaroslav Špaček a Vladimír Vůjtek se radí na střídačce české reprezentace.

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud