19. ledna 2016 • 16:40

České hokejové hry se vrací. Budou v dubnu 2017, hlásí svaz

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V příští sezoně se opět uskuteční České hokejové hry, turnaj, který bude součástí seriálu Euro Hockey Tour (EHT). Zástupci Finska, Ruska, Švédska a Česka se totiž dohodli, že se od ročníku 2016/17 vrátí k modelu se čtyřmi turnaji.



"Podepsali jsme smlouvu s tím, že se uskuteční čtyři turnaje jako v minulosti. České hokejové hry uspořádáme v dubnu 2017," uvedl generální sekretář Českého svazu ledního hokeje Martin Urban pro hokej.cz.

České hry se konaly naposledy v září 2013 v Pardubicích, v minulé a aktuální sezoně se klasické turnaje hrály jen ve Finsku a v Rusku. Další dvě akce nahradily tři dvojzápasy.

Přestože se zástupci účastníků seriálu zatím dohodli na modelu pro další sezonu, je pravděpodobné, že turnaje se budou hrát i poté. V sezoně 2017/18 by se tak v Česku s ohledem na olympijské hry v Pchjongčchangu mohlo hrát na přelomu srpna a září. "Je to předmětem jednání, musíme se shodnout, jak do budoucna naložit s reprezentačními přestávkami," dodal Urban.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud