8. dubna 2016 • 20:00

Češi porazili v přípravě před MS Německo i podruhé, rozhodl Kundrátek

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté uspěli i ve druhém utkání Euro Hockey Challenge proti Německu, které dnes zdolali 2:1. Po středeční výhře 7:2 svedli svěřenci trenéra Vladimíra Vůjtka se soupeřem tuhý boj. Němci vedli od 21. minuty po trefě Daniela Pietty, ale v polovině utkání vyrovnal Martin Zaťovič a ve 44. minutě rozhodl obránce Tomáš Kundrátek. Další zápasy sehrají Češi příští týden ve středu a v pátek ve Švýcarsku.



"Měli jsme dobrý nástup, ale nedali jsme gól a Němci pak byli hodně nepříjemní. Byli určitě důraznější než v prvním zápase. Není snadné se proti nim prosadit, když jim rychle nedáme dva góly. Po vedení se hodně zatáhli a nebylo lehké dotlačit tam puk, ale i takhle vydřená výhra se počítá. Nakonec jsme roli favorita splnili," zhodnotil utkání kapitán českého týmu Roman Červenka.

Oproti středečnímu duelu nastoupil v brance Furch , který nahradil Francouze . V útoku se zařadili do hry Gulaš , debutant Červený a Horák, který se ale hned v úvodu zranil a vystřídal jej z lavičky Dočekal. Nehráli útočníci Káňa a Kousal.

Němci po předchozí vysoké prohře pozorně bránili a šancí v úvodní třetině mnoho nebylo. Ve třetí minutě na vhazování zasáhl Danner holí do obličeje Horáka, pro kterého zápas po prvním střídání skončil. Češi hráli čtyřminutovou přesilovku, při které měl po Červenkově pokusu šanci Tomáš Zohorna, ale gólman Pielmeier jeho dorážku kryl.

Roman Červenka sleduje dění na ledě v přípravném zápase s Německem
Roman Červenka sleduje dění na ledě v přípravném zápase s Německem

Čeští hokejisté v úvodním dějství přestříleli soupeře 14:2, ale německý brankář pokusy z dálky kryl. V 15. minutě Červenka z dobré pozice na pravém kruhu těsně minul. Při Ebnerově vyloučení se z dorážky neprosadil obránce Jank. Furch musel první nebezpečnou situaci řešit až v 19. minutě, kdy jej z levého kruhu prověřil Flaake.

Po 55 vteřinách druhé třetiny ale skórovali, po kombinaci s Flaakem a Brandtem zakončil z pravého kruhu Pietta. "V první třetině jsem spíš promrzl. Jestli na mě šla jedna střela, tak to bylo hodně. Po přestávce to pro změnu začalo tak, že mi to tam Němci hnedka vymetli. Takže nic příjemného. Ale měl jsem už nějaké zákroky a to mi pomohlo dostat se zpátky do hry," řekl brankář Dominik Furch.

Pielmeier při českých pokusech o odpověď musel krýt střely Dočekala, Holíka a Kempného. Ve 28. minutě fauloval Nikolai Goc Douderu a šel pykat na dvě plus deset minut.

Zákrok vyvolal i drobnou potyčku a trest pomohl Vůjtkovu týmu k vyrovnání. Z pokračujícího tlaku už čtyři vteřiny po skončení přesilovky po Holíkově přihrávce zblízka prostřelil gólmana Ingolstadtu Zaťovič . Češi se pak ubránili v prvním oslabení při Hrabalově trestu a ve 36. minutě zlikvidoval Furch i šanci Flaakeho. Další možnost Němců spálil Marcel Goc, který minul.

Na přelomu druhé a třetí třetiny odolali Češi při Douderově vyloučení, při kterém byli Němci hodně nebezpeční. Ve 44. minutě domácí hráči otočili stav, když se při Reulově trestu trefil z levého kruhu obránce Kundrátek. Odpovědět mohl Schütz, který se protlačil před Furcha, ale bekhendem jej nepřekonal. Neuspěl ani Flaake a Češi těšnou výhru udrželi. Skóre už se nezměnilo ani při více než minutové power play Německa.

"Paradoxně jsme začali líp než ve středu. V první třetině jsme hráli dobře a soupeř prakticky nebyl v naší třetině. Ale nedali jsme góly a hned zkraje druhé třetiny jsme inkasovali a naše hra se trošku rozsypala," řekl Vůjtek. "Hráli jsme nervózně, ztráceli jsme puky a soupeř začal hrát důrazně a to na nás platilo. Nakonec jsem rád, že jsme to vítězství 2:1 uhájili," dodal kouč českých hokejistů.

ČR - Německo 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 31. Zaťovič (P. Holík, Jank), 44. Kundrátek (Kempný, Koukal) - 21. Pietta (Brandt, Flaake). Rozhodčí: Hribik, Hradil - Lederer, Lhotský. Vyloučení: 2:6, navíc N. Goc (Něm.) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 4124.

ČR: Furch - Kundrátek, Kempný, Rutta, M. Doudera, Zámorský, Jank, Krejčík, Hrabal - Radil, Koukal, Vincour - Červenka, P. Holík, T. Zohorna - Kašpar, J. Hruška , Zaťovič - Gulaš, Horák (8. Dočekal), Červený. Trenéři: Vladimír Vůjtek starší a Jiří Kalous.
Německo: Pielmeier - Akdag, Ebner, Reul, N. Goc, Müller, Kohl, Brückner - Flaake, Pietta, Brandt - Macek, Schütz, Krämmer - Höfflin, M. Goc, Ullmann - Kink, Danner, Buchwieser. Trenéři: Marco Sturm a Christian Künast.

MATCH OVERVIEW LEGACY
8. 4. • 18:00
Česká republika
Česká republika
2:1
ONLINE
8. dubna
18:00
Německo
Německo
Góly

Domácí: 30:41. Zaťovič, 43:36. Kundrátek

Hosté: 20:55. Pietta

Sestavy

Domácí: Furch (Jakub Kovář) – Kundrátek, Kempný, Rutta, M. Doudera, Zámorský, Jank, Hrabal, Krejčík – Radil, Koukal, Vincour – R. Červenka, Holík, T. Zohorna – Kašpar, J. Hruška, Zaťovič – Gulaš, Horák, Červený – Dočekal. Trenéři: Vladimír Vůjtek, Jiří Kalous.

Hosté: Pielmeier (Niederberger) – Akdag, Ebner, Reul, N. Goc, Müller, Kohl, Brückner – Flaake, Pietta, Brandt – Macek, Schütz, Krammer – Höfflin, M. Goc, Ullmann – Kink, Danner, Buchwieser. Trenéři: Marco Sturm, Christian Künast.

Rozhodčí

Hribik, Hradil – Lederer, Lhotský

Stadion

Zimní stadion Ústí nad Labem, Masarykova 232, Ústí nad Labem

Návštěva

4 124 diváků

ONLINE: Česká republika - Německo (18:00)

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud