20. dubna 2016 • 09:36

Šampioni KHL míří k reprezentaci. Kovář a Filippi doplní kádr před MS

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočníci Jan Kovář a Tomáš Filippi z týmu vítěze Gagarinova poháru Magnitogorsku doplní kádr české hokejové reprezentace v přípravě na květnové mistrovství světa v Rusku. Připojit by se měli k týmu trenéra Vladimíra Vůjtka příští týden ve Znojmě před duely Euro Hockey Tour se Švédskem.



"V prvé řadě jim chci poblahopřát k vítězství v lize a samozřejmě oba dva pozveme do závěrečné přípravy. Ještě jsme s nimi nemluvili, ale počítáme, že se připojí k týmu před zápasy se Švédy," řekl novinářům Vůjtek před odletem k zápasům Euro Hockey Tour do Finska.

Šestadvacetiletý Kovář, druhý nejproduktivnější hráč play off KHL, je stabilní oporou národního týmu. V této sezoně sehrál všech osm zápasů a připsal si čtyři body za gól a tři asistence. Na prosincovém Channel One Cupu v Praze a Moskvě i při únorových duelech s Ruskem v Třinci a Ostravě byl kapitánem.

O tři roky mladší Filippi se v této sezoně představil na listopadovém turnaji Karjala i na prosincové reprezentační akci. V šesti utkáních vstřelil jeden gól.

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud