22. dubna 2016 • 10:45

Reichel po vyřazení u osmnáctky končí. Kluky jsem pochválil, řekl

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kouč reprezentační osmnáctky Robert Reichel měl z vystoupení na světovém šampionátu v Grand Forks pozitivní dojmy. I přes sedmou příčku a jediné vítězství hráče pochválil. Nic na tom nezměnil ani čtvrtfinálový výprask 0:8 s favorizovanými hokejisty USA. Olympijský vítěz z Nagana ale u reprezentačního výběru dál pokračovat nebude.



"Mám dobrý pocit, kluci to odmakali dobře. I když výsledkově to nedopadlo, jak by mělo," připustil čtyřiačtyřicetiletý Reichel . Litoval, že týmu nešly během turnaje přesilové hry. "A ty možná rozhodly o tom, že jsme dneska narazili na Ameriku. Je to turnaj, krátký turnaj, který nám musí sednout. Nám se tahle důležitá věc nepovedla. Možná to rozhodlo, že jsme mohli jít na někoho jiného," přemítal Reichel.

Jeho výběr zastavili favorizovaní Američané. "První třetina nebyla z naší strany špatná, i když dopředu jsme moc šancí neměli. Dobře jsme blokovali předbrankový prostor a Američané de facto měli sice puk na hokejce, ale k ničemu vážnému se nedostali," hodnotil čtvrtfinálový duel Reichel.

Jenže pak domácí zlomili v úvodu druhé třetiny bezbrankový stav dvěma trefami během minuty, což podle českého kouče rozhodlo o celkovém výsledku. "Nabádali jsme kluky, aby si víc dovolili. Aby - když budou moct - šli ve dvou hráčích, ale bohužel jsme se do šancí moc nedostávali. Ve třetí části tam pak rychle napadaly góly, kluci měli hlavy dole a prostě už viděli, že se zápasem se těžko něco udělá," doplnil Reichel.

Připomněl i povedené partie z úvodu MS. "Myslím si, že první zápas s Finskem jsme odehráli velmi dobře, prohráli jsme na nájezdy. Druhý zápas s Kanadou jsme hráli výborně. Dvě třetiny jsme byli lepším mužstvem, bohužel jsme neproměňovali šance a zápas jsme prohráli," ohlédl se Reichel za celým turnajem.

Kaňkou je především prohra 3:4 se Slováky v závěrečném vystoupení v základní skupině, která tým poslala právě na USA. Ta český tým mrzí. "Za stavu 3:1 pro nás jsme měli řadu šancí, bohužel jsme je neproměnili. Tím jsme narazili na nejlepšího protivníka tady na turnaji a prohráli jsme," uvedl Reichel.

U osmnáctky mu končí smlouva. "Celý realizační tým končí. Myslím si, že všichni si momentálně potřebujeme odpočinout, protože to byly náročné tři roky, jak skloubit práci v reprezentaci s tou na klubové úrovni, ale patří to k hokeji. Myslím, že práce nesla ovoce. Český hokej se určitě posunul k top týmům, ale pořád je tam krůček, který nám chybí k těm úplně nejlepším týmům USA a Kanady, kde hráči jsou momentálně trochu jinde," dodal Reichel.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud