28. dubna 2016 • 11:10

Zlatá rozlučka před generálkou. Duel s Kanadou oslaví šampiony

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úterní přípravné utkání českých hokejistů s Kanadou před světovým šampionátem bude mít bohatý doprovodný program. S aktivní reprezentační kariérou se symbolicky rozloučí sedm hráčů zlaté generace českého hokeje, představen navíc bude celovečerní animovaný film pro celou rodinu Nagano - Zrození hrdinů.



Před generálkou proti úřadujícím světovým šampionům převezmou pamětní dresy olympijský vítěz a čtyřnásobný mistr světa Pavel Patera, olympijský vítěz a trojnásobný mistr světa Martin Ručinský , který bude generálním manažerem reprezentace pro Světový pohár, olympijský vítěz a dvojnásobný mistr světa David Moravec, pětinásobný mistr světa David Výborný a trojnásobní světoví šampioni Petr Čajánek , Viktor Ujčík a Tomáš Vlasák .

V roce 2007 ukončil David Výborný reprezentační kariéru
V roce 2007 ukončil David Výborný reprezentační kariéru

Během utkání bude fanouškům představen film Nagano - Zrození hrdinů, jehož premiéra je naplánována na rok 2018 k příležitosti dvacátého výročí dobytí zlata z olympijského "turnaje století". Patronem a také koproducentem filmu je hokejový velikán a zároveň člen tehdejšího vítězného týmu Jaromír Jágr .

Českou a kanadskou hymnu před úvodním vhazováním zazpívá Karolína Gudasová, držitelka Ceny Thálie 2015 v oboru muzikál, opereta nebo jiný hudebně dramatický žánr. Třiadvacetiletá zpěvačka, muzikálová herečka a tanečnice je dcerou bývalého reprezentačního obránce Lea Gudase a sestrou současného reprezentanta Radka Gudase, který hraje NHL za Philadelphii.

O utkání v O2 areně je mezi fanoušky velký zájem. "Všech více než čtrnáct tisíc vstupenek do prvního a čtvrtého podlaží arény bylo vyprodáno za několik dní," uvedl Petr Nitsche, vedoucí hokejového oddělení společnosti BPA sport marketing, marketingového partnera Českého svazu ledního hokeje.

SPORT MAGAZÍN: Rekordman Výborný vzpomíná nejenom na karty s Jágrem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud