1. května 2016 • 16:13

Reprezentanti se sešli v O2 areně. Chybí nemocný útočník Gulaš

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté se dneska sešli v pražské O2 areně před startem závěrečné přípravy na mistrovství světa v Rusku bez útočníka Milana Gulaše, který má teplotu. Nechyběl útočník Jiří Sekáč, který ve středu ve Znojmě v utkání Euro Hockey Tour se Švédskem utrpěl lehčí otřes mozku. Svěřence trenéra Vladimíra Vůjtka čeká před středečním odletem do Moskvy ještě v úterý generálka s Kanadou.



"Milan Gulaš dneska volal, že mu nebylo moc dobře. Měl teplotu, tak jsme se domluvili, že zůstane ještě doma a uvidí se zítra," řekl novinářům asistent trenéra české reprezentace Jaroslav Špaček. "Večer bude mluvit ještě s Vláďou Vůjtkem. Už ve Znojmě u něj situace nebyla dobrá, sice v pátek nehrál, ale teď to na něj trošku dolehlo."

Sekáč ve čtvrtek ve Znojmě místo tréninku na ledě pouze usedl na rotoped, ale brzy musel skončit. V pátek před druhým duelem se Švédy odjel domů a dnes se chystá na led. "Půjde do tréninku a uvidíme. Bude bruslit poprvé po čtyřech dnech. Bude takový intenzivní trénink, takže si to vyzkouší a řekne si sám, jak se cítí. V zápase s Kanadou bychom ho určitě chtěli vidět," doplnil Špaček na adresu útočníka Arizony.

Sekáč po zranění: Na Kanadu jsem připravený
Video se připravuje ...

Aktuálně má Vůjtek se svými asistenty Josefem Jandačem, Jiřím Kalousem a Špačkem v kádru i s Gulašem 30 hokejistů. Po duelu s Kanadou by se měl tým zredukovat o tři hráče v poli. Vůjtek chce mít pro případ zranění či zdravotních problémů v Rusku 27 hráčů, přestože na soupisku se jich může dostat 25.

Český tým po dnešní přípravě v O2 areně čeká další trénink v pondělí dopoledne. V úterý má v plánu rozbruslení a od 18:00 duel s Kanadou, která loni na šampionátu v Praze získala zlato. Ve středu odletí do Moskvy, kde o dva dny později v 19:15 SELČ vstoupí do turnaje zápasem proti domácímu Rusku. V dalších duelech základní skupiny A narazí čeští hokejisté na Lotyšsko, Švédsko, Norsko, Kazachstán, Dánsko a Švýcarsko.

Kádr české hokejové reprezentace pro závěrečnou přípravu na MS a úterní zápas s Kanadou v Praze:

Brankáři: Matěj Machovský (Plzeň), Dominik Furch (Omsk/KHL), Pavel Francouz (Čeljabinsk/KHL),

Obránci: Milan Doudera (Třinec), Tomáš Voráček (Mladá Boleslav), Jakub Jeřábek (Plzeň), Adam Polášek (Sparta), Radim Šimek (Liberec), Michal Jordán (Carolina/NHL), Michal Kempný (Omsk/KHL), Jan Kolář (Chabarovsk/KHL), Tomáš Kundrátek (Slovan Bratislava/KHL), Petr Zámorský (Örebro/Švéd.),

Útočníci: Michal Řepík, Michal Birner (oba Liberec), Tomáš Filippi, Jan Kovář (oba Magnitogorsk/KHL), Roman Červenka (Chomutov), Dominik Kubalík (Plzeň), Richard Jarůšek (Mladá Boleslav), Milan Gulaš (Färjestad/Švéd.), Lukáš Kašpar (Slovan Bratislava/KHL), Petr Koukal (Jekatěrinburg/KHL), Robert Kousal (Novokuzněck/KHL), David Pastrňák (Boston/NHL), Tomáš Plekanec (Montreal/NHL), Jiří Sekáč (Arizona/NHL), Tomáš Vincour (Novosibirsk/KHL), Martin Zaťovič (Togliatti/KHL), Tomáš Zohorna (Chabarovsk/KHL)

Jarůšek míří do Hradce. Moje nejlepší sezona, hlásil na srazu repre
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud