Miroslav Horák
3. května 2016 • 11:55

Jak získat zápas s Kanadou? Jedná se až tři roky, Češi připlatí nejen za hotel

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejprve odčerpejte z konta povinnou taxu, zařiďte charterový spoj do dějiště mistrovství světa, přispějte na ubytování. Jakmile splníte základní požadavky, získáte naději, že na domácím ledě přivítáte nabitou Kanadu. Miliony protečou, ale hokejoví fanoušci jsou paf.



Až dnes led O2 Areny ozáří přítomnost kanadských hvězd, bude celý projekt u konce. Projekt, na němž se pracuje roky. S Kanadou by chtěl hrát každý, platí totiž. Jak ji do Česka získat?

Kdybyste se nyní rozhodli, počítejte, že se na vás hned tak nedostane. Nejdřív tak na jaře 2019. Mít Kanadu ve vlastní hale těsně před šampionátem? Musíte vystát frontu a pak splnit požadavky protistrany. Nejsou bizarní, jak by někdo mohl čekat, ale nějaké položky v manuálu přece najdete.

„Celé se to domlouvá dva až tři roky předem, smlouvu jsme s Hockey Canada podepsali asi před tři čtvrtě rokem,“ povídá Martin Urban, generální sekretář ČSLH. „Není to zadarmo,“ dodává.

Na konto kanadské organizace nejprve putuje povinná, pevně stanovená taxa v několika desítkách tisíc eur, konkrétnější Urban být nemohl. Suma se může pohybovat až kolem dvou milionů korun. To je ovšem jen tak na rozjezd.

V případě konání MS v Evropě se Kanaďané každoročně vydávají na kontinent v předstihu, zhruba týden před akcí. Aklimatizaci mají v podstatě zdarma, rádi využívají poptávky soupeřů po pozvání. „V Evropě vždy odehrají přípravný zápas, naposledy loni v Rakousku,“ rekapituluje Urban.

Kanadský útočník Brendan Gallagher v rozhovoru se spoluhráčem
Kanadský útočník Brendan Gallagher v rozhovoru se spoluhráčem

Přispívá se i na letadlo do Ruska

Kanadská výprava po přistání v Ruzyni nemusí nic řešit. „Jakmile sednou v Praze, staráme se o ně. Trénují zadarmo, což je ovšem normální. Na ubytování jim přispíváme,“ pokračuje Urban.

Samozřejmostí je ubytování v luxusu centra. Stejně tak vybavení charterového spojení z Prahy do Petrohradu. Hockey Canada ušetří i zde. „Jde o standardní požadavky, nic neobvyklého.“

Český hokejový svaz vynaloží nemalé prostředky, výnos ze vstupného ovšem těší někoho jiného. Marketinkovou agenturu BPA. „Nedá se přímo říct, zda se nám to celé vyplatí. Pokud bychom kasírovali zisk z prodeje vstupenek, pak se to vyplatí jednoznačně. Ale máme smlouvu s BPA, její plnění zahrnuje komplexní balík věcí. Vstupné z tohoto utkání jde však za BPA,“ vysvětluje Urban.

Což ovšem neznamená, že svaz prodělá. „To netvrdím,“ reaguje Urban. „BPA musíme v sezoně garantovat určitý počet utkání s týmy A skupiny mistrovství světa. Jak to naplníme, je na nás. Peníze dostaneme jiným způsobem.“ Plošně každý rok.

Klíčové tedy je přivést českým fanouškům zámořské hvězdy až pod nos, s čímž souvisí i pořízení ideálního soupeře Vůjtkově armádě pro generálku. Druhá strana zase vyrazí do svých oblíbených pražských koutů, mnoho spolehlivých tipů svým krajanům zanechali účastníci loňského šampionátu. Takže všichni jsou spokojeni. „O tom jsem přesvědčený, že to tu mají rádi,“ zasměje se Urban. „Kanaďané sem jezdí opravdu rádi, jsou tu spokojeni, mnohdy se stačí podívat z okna…“

Gallagher: Doufám, že zítra vyhrajem. Jinak bych Plekyho musel poslouchat celý rok
Video se připravuje ...

Marchand o spoluhráči Pastrňákovi: Je to skvělý kluk i hráč
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud