Martin Tomaides
3. května 2016 • 21:30

Zaostřeno na McDavida. Rostoucí hvězda dorazila Čechy třetím gólem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lákadlo číslo jedna, to bezpochyby. Poslední jednička draftu NHL Connor McDavid si přijel do Prahy odbýt svou premiéru v seniorském národním týmu Kanady a nalákal do hlediště pražské O2 Areny slušný zástup příznivců kvalitního hokeje. Devatenáctiletý šikula předváděl celý zápas spíše záblesky než záři, ale kdo ho náhodou přehlédl, tomu se raději připomněl v 53. minutě chladnokrevným zakončením a gólem na 3:0 uzavřel skóre posledního přípravného utkání přes MS v Rusku.



Connor McDavid je fenomén. Muž, kterého pravděpodobně od dob Sidney Crosbyho hokejový svět neměl. Kdoví, jak by vypadala sezona Edmontonu, kdyby rodák z Ontaria nebyl tři měsíce mimo kvůli zranění. Na umění mladíka hodlá spoléhat i Kanada a on sám nenápadně, ale kvalitně předvedl Praze své přednosti.

Kdo čekal hlavumotající kličky a hattrick na jeho kontě, ten se mýlil. Zaostřený pohled na McDavida ale ukazoval hokejovou genialitu, pro kterou je obdivován. Už jeden z jeho prvních pobytů na ledě předvedl to, co ho zdobí.

Vyhnul se srážce s českým bekem, rázem přišla na řadu klička a střela na bránu Pavla Francouze . Nebylo by to asi nic zvláštního, jenže McDavid to předvedl s tak neskutečnou lehkostí, jako kdyby šlo o tu nejjednodušší věc na světě.

Connor McDavid dává třetí gól Kanady
Connor McDavid dává třetí gól Kanady

S radostí sledují jeho počínání i mnohem starší spoluhráči, například Matt Duchene, který už má za sebou téměř 500 utkání v NHL, pět světových šampionátů a zlato z Prahy z loňského roku.

„Je zábava ho sledovat, jak si veze puk, jak dokáže být rychlý a skočit po každém odkrytém kotouči,“ přibližoval své poznatky forvard Colorada, který v zápase vstřelil druhou branku a společně s Maxem Domim vedle McDavida pravidelně naskakoval na led.

Respekt z mladého hokejového génia občas měli i čeští hokejisté, i když se nedá říct, že by jeho bránění podcenili. Přesto v závěru zápasu dokázal McDavid projet obranou a překvapil Dominika Furcha zakončením proti jeho vystrčené hokejce. A znovu ta lehkost! „Určitě bude patřit k nejlepším hokejistům na světě, je to výborný bruslař a umí přesně zakončit, To všechno teď potvrdil,“ řekl po utkání český zadák Michal Jordán .

Premiéru si tedy užil skutečně vydařenou a Duchene ví, že bude lépe. „Odvedl výtečnou práci, ale ještě toho moc neodehrál na velkém ledě,“ dodal.

Pak prý bude ještě výraznější.

MATCH OVERVIEW LEGACY
3. 5. • 18:10
Česká republika
Česká republika
0:3
ONLINE
3. května
18:10
Kanada
Kanada
Góly

Domácí:

Hosté: 06:39. O¨Reilly, 08:53. Duchene, 52:05. McDavid

Sestavy

Domácí: Francouz (Furch) – Jeřábek, Jordán, Kundrátek, T. Voráček, Šimek, Doudera, Zámorský, Polášek – Pastrňák, Plekanec, Kubalík – Řepík, Filippi, Sekáč – Vincour, Koukal, Zaťovič – Jarůšek, Kousal, T. Zohorna.

Hosté: Talbot (Pickard) – Dumba, Ceci, Matheson, Tanev, Hutton, Rielly, Murray – Hall, Mark Stone, Duchene, Gallagher, O'Reilly, Domi, McDavid, Brassard, Hamilton, Jenner, Reinhart, Perry, Mark Scheifele

Rozhodčí

Šindler, Šír – Blümel, Gebauer

Stadion

O2 arena, Praha

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud