30. srpna 2016 • 14:02

Dresy bez českého znaku? Hokejový svaz uvažuje o změně, i kvůli falšování

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z hokejových dresů české reprezentace může zmizet státní znak stejně, jako se to stalo u fotbalového národního týmu. „Ano, uvažujeme o tom,“ přiznal mluvčí svazu Zdeněk Zikmund. Státní symbol by nahradilo nové logo svazu, které by mělo vznikat v příštích měsících.



„Důvod je jednoduchý – užití znaku se musí řídit zákonem o státních symbolech, což sebou nese určité omezení,“ vysvětlil Zikmund. Problém má svaz s falzifikáty, proti kterým za současného stavu nemůže bojovat.

Myšlenka o nahrazení státního znaku koluje v prostorách svazu už delší dobu. „Uvažovali jsme o tom už na jaře, ale nový výkonný výbor se tím ještě nezabýval. Pokud se k tomu rozhodneme, uskuteční se to během dvou let,“ přiblížil mluvčí.

Státní znak by nahradilo nové logo svazu, které by mohlo vzniknout během následujících měsíců. Se svazovým znakem by hokejisté mohli nastupovat na všech akcích vyjma olympijských her. Při nich musí být na dresech sportovců jen státní symboly.

„Vznikl by nový znak, který by plnil i funkci ochranné známky registrované svazem. Má to tak řada zemí, i fotbalová reprezentace, všichni ze stejného důvodu,“ potvrdil Zikmund.



Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud