1. listopadu 2016 • 04:55

Hadamczik: Kouč nároďáku se nesmí schovávat za Špačka s Prospalem

Autor: asu, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Od zimního odchodu z Komety Brno o něm není příliš slyšet, řešil si své zdravotní potíže, ale hokejem trenér Alois Hadamczik žije stále. Teď bývalý reprezentační kouč promluvil pro deník Sport a jako vždy pálí ostrými.



Alois Hadamczik v obsáhlém otevřeném rozhovoru pro úterní deník Sport kritizuje vedení reprezentace i svazu a hodnotí i vystoupení českého týmu na Světovém poháru. „Naši nepropadli, to třeba Amerika dopadla katastrofálně,“ tvrdí Hadamczik.

„Ale třeba jsme na tom mohli být líp, kdyby hráči nebyli psychicky narušeni, že dostali od Kanady v otevřeném hokeji šestku, nebo kdyby hlavní trenér komunikoval s tím, kdo střídá beky. Tohle byly podle mého dvě zásadní chyby turnaje,“ má jasno trenér, který do Česka přivezl poslední medaile z velkých akcí.

Hadamczikovi se vůbec nelíbí rozšířený realizační tým reprezentace ani snaha zavádět do českého hokeje některé postupy z ciziny. „Nefunguje to a nevěřím, že někdy fungovat bude. K medailím nás přivedl náš systém a naši trenéři. Kolik jich bylo? Maximálně tři. Teď kopírujeme Kanadu,“ rozčiluje se pro deník Sport bývalý kouč Vítkovic, Třince, Sparty či naposledy Komety.

„Chceme malé hřiště, kolem týmu máme deset lidí v obleku. Pomalu se nevejdou na střídačku a do autobusu, hlavní trenér se pak skrývá za kolektivní zodpovědnost. Žádná taková neexistuje. Přece se nemůže skrývat za Prospala a Špačka . Jednou jsem trenér, vybral jsem si k sobě lidi, tak za výsledky zodpovídám,“ vzkazuje Alois Hadamczik současnému reprezentačnímu kouči Josefu Jandačovi - i když jeho jméno ani jednou nepadne.

O čem ještě Alois Hadamczik v obsáhlém rozhovoru mluví?

O českém vystoupení na Světovém poháru

O letním soustředění reprezentačních adeptů

O nápadech na zúžení kluziště

O největších problémech českého hokeje

O nabídkách práce z KHL

Celý rozhovor najdete v úterním deníku Sport!

Elektronickou verzi čtěte ZDE »

V úterním Sportu najdete mimo jiné i velký otevřený rozhovor s Aloisem Hadamczikem V úterním Sportu najdete mimo jiné i velký otevřený rozhovor s Aloisem HadamczikemFoto Archiv Sportu

Alois Hadamczik a Vladimír Růžička po bitvě Komety s Chomutovem
Alois Hadamczik a Vladimír Růžička po bitvě Komety s Chomutovem

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud