6. listopadu 2016 • 19:15

Šimek proti Rusku nedohrál a Češi padli. Nemáme se za co stydět, říká

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

První dva kroky zvládli, třetí už bohužel ne. Čeští hokejisté nenavázali na výhry nad Švédskem a Finskem a v přímém souboji o prvenství na turnaji Karjala prohráli s Ruskem 0:3. Porážku nemohl částečně odvrátit ani Radim Šimek, jenž po druhé třetině odstoupil se zraněným ramenem a v pondělí jej čeká vyšetření. I přes závěrečnou prohru a zranění však hodnotí finský podnik úspěšně.



Češi ho totiž zakončili se dvěma výhrami nad Švédskem (6:3) a Finskem (5:3), ale celkové prvenství nakonec nevybojovali. „Rozhodla přesilovka, ve které jsme inkasovali. Kdybychom třeba skórovali my, mohlo se utkání vyvíjet jinak,“ litoval po prohře Šimek .

Svěřence Josefa Jandače držel ve hře zejména Dominik Furch , jenž zneškodnil tři úniky soupeře. „Nic nevymýšleli a všechno hráli hned dopředu. My jsme tam měli okénka v obraně, ale Dominik to výborně pochytal. Zaslouženě byl vyhodnocen nejlepším hráčem.“

Šimka ale zajímá především jeho zdravotní stav, protože z utkání s Ruskem odstoupil už po dvou třetinách. „Na konci první třetiny jsem dostal ránu na rameno, nevydrželo mi tam něco mezi lopatkami. Nevím, jestli to je svalové, nebo se mi tam něco zablokovalo,“ vysvětloval novinářům obránce. „Druhou třetinu jsem hrál pod prášky, nemohl jsem pořádně dýchat. Doufám, že to bude rychle dobré,“ zadoufal směrem k pátečnímu utkání na ledě Třince.

V něm by se liberecký obránce postavil svým spoluhráčům z reprezentace, se kterými předvedl na prvním turnaji Euro Hockey Tour slušné výkony. „Bylo tady plno nových kluků, nemáme se za co stydět. Druhé místo je taky pěkné,“ zhodnotil turnaj, na němž zasáhl do duelů s Finskem a Ruskem.

„Proti Švédsku kluci podali výborný výkon, výborně bruslili. Podobně jsme hráli také proti Finům, ale proti Rusku už to bohužel nevyšlo. Hlavy nevěšíme,“ řekl držitel jarního extraligového titulu. I podle jeho slov byl triumf suverénních Rusů zasloužený. „Hráli dobře disciplinovaně a jednoduše. Neměli tady žádné extra hvězdy, takže ti kluci si nehráli tolik s pukem, byli přímočaří a silní na puku,“ vypozoroval.

I on vnímá, že už tento turnaj může být pro některé hráče začátkem cesty na světový šampionát a zejména na olympijské hry v Pchjongčchangu, které se možná obejdou bez borců z NHL. „Všichni kluci, kteří nastoupili poprvé, hráli výborně. S Tomášem Pavelkou se mi hrálo ve dvojici výborně. Je to zodpovědný kluk a trenérům se určitě líbili také kluci v útoku.“

Mezi nejžhavější kandidáty na start pod pěti kruhy by jistě patřil také Šimek. „Nepřemýšlím nad tím. Když začne nová sezona, dám si cíle, které se snažím splnit. Jestli dostanu pozvánku na olympiádu nebo ne, to je ještě hodně dlouhá doba. Budu dělat všechno pro to, abych v nominaci byl,“ zakončil.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud