Jaroslav Kalina
7. listopadu 2016 • 21:00

Karjala otevřela Jandačovi oči: Chci přesunout extraligu na sobotu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvě výhry nad Seveřany a jedna prohra s Rusy. Trenér české hokejové reprezentace Josef Jandač je s představením svého mužstva ve Finsku na turnaji Karjala spokojený. „Kluci hráli s chutí, s nasazením a prali se o výsledek. I taktiku dobře zvládali. Toho se hodláme držet.“ uvedl český kouč na adresu svého výběru. Prozradil dopředu, že na příští akci chce dát šanci dalším hráčům. Nejen to. Přeje si zavést změny v přípravě před Euro Hockey Tour, které by ovlivnili herní program extraligy.



„Před prosincovým turnajem v Rusku chceme udělat sraz o den dřív. Nešli bychom na led, ale chceme hráče seznámit s taktikou. Snažíme se sice, aby naše pokyny byly adresné a přímé. Někdy jsme však byli delší, než jsme chtěli,“ oznámil tuto novinku velitel české střídačky Josef Jandač .

Navíc by rád uvítal, kdyby se extraligové zápasy, které se konají před reprezentační přestávkou většinou v neděli, hráli o den dříve. Jeho důvod je prostý. „Hráči by měli v neděli více času na odpočinek a v pondělí můžou v klidu dorazit na sraz. Já to patrně neovlivním, ale dám to do diskuze jako podnět,“ objasnil svůj záměr bývalý trenér Sparty.

Důvod k přesunu je podle Jandače i krátký časový rozestup mezi utkáními na turnajích Euro Hockey Tour. „Rádi bychom navázali na výkon z prvních dvou utkání proti Švédsku a Finsku i na turnaji Channel One Cup. Všiml jsem si však, že na nás bohužel dost často při těchto turnajích vychází los tak, že hrajeme sobotní večerní zápas a pak první nedělní. Nemáme 24 hodin na regeneraci jako ostatní týmy. Přijde mi, že týmy s kratší pauzou mají v neděli bruslařské problémy,“ řekl ke svým postřehům.  

Premiéra v rámci evropské Tour jako hlavní trenér národního týmu Jandačovi vyšla. Výběr plný nováčků z extraligy předvedl solidní výkon. S klidem a odhodláním přehráli Švédy (6:3) a Finy (5:3). Jediné co se českému výběru nepovedlo, bylo utkání s Ruskem. „Kluci se rvali o úspěch, dobře bruslili. Taktikou se řídili. Škoda jen nedělního zápasu. Zklamání vůbec necítím. Naopak. Jsem příjemně potěšen,“ neskrýval radost z herního projevu svých hráčů.

Další reprezentační akce bude mezi 15. - 17. prosincem v Rusku, kde Češi mohou obhájit vítězství Poháru prvního programu z minulého roku. Ve čtvrtek 15. prosince se reprezentace utká s Finskem. O dva dny později je čeká duel s Ruskem. Turnaj zakončí v neděli se Švédy.    

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud