5. prosince 2016 • 11:12

Jandač bere do Moskvy tým bez nováčků. Vrací se Sobotka či Francouz

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tým složený z dvanácti hráčů z extraligy, deseti z Kontinentální ligy a jednoho krajánka ze Švýcarska nominoval trenér hokejové reprezentace Josef Jandač na turnaj Channel One Cup v Moskvě a Helsinkách. Není mezi nimi žádný nováček, bez startu v národním celku je pouze třetí gólman Roman Will z Liberce, který by měl s mužstvem trénovat v úvodu akce. Češi zahájí turnaj v Helsinkách proti Finsku a následně se přesunou do ruské metropole.



Po více než dvou letech se do národního týmu vrací třinecký obránce Vladimír Roth, v prosinci 2014 naposledy reprezentoval další bek Ondřej Vitásek z Liberce. Roth měl startovat již na říjnovém turnaji Karjala, z nominace jej ale vyřadilo zranění.

Jandač o nominaci: Byly určité tlaky abychom hráče z KHL nechali v klubech
Video se připravuje ...

Prvního turnaje seriálu Euro Hockey Tour (EHT), na němž Češi vyhráli dvě ze tří utkání a skončili druzí, se zúčastnilo hned sedmnáct hráčů z nynějšího výběru.

V nominaci, zveřejněné dnes na tiskové konferenci v Praze, nechybí například obránce Michal Jordán, jenž se před sezonou rozhodl vrátit z NHL do Evropy a hraje za Kazaň v KHL. Podobný krok učinil i útočník Jiří Sekáč, který je v týmu AK Bars Jordánovým spoluhráčem. Poprvé v sezoně dostal pozvánku brankář Pavel Francouz z Čeljabinsku, podle statistik nejlepší gólman KHL.

Ve výběru nejsou zástupci pražské Sparty a Vítkovic, které ve stejném termínu čeká čtvrtfinále Ligy mistrů.

Hokejisté se sejdou v Praze v pondělí 12. prosince vpodvečer, první trénink je čeká o den později. Do turnaje vstoupí čtvrtečním zápasem proti Finsku v Helsinkách, hned poté se přesunou do Moskvy a netradičně již v pátek nastoupí proti domácímu Rusku. V neděli zakončí turnaj soubojem se Švédskem.

Nominace Česka na Channel One Cup (15. až 18. prosince):

Brankáři: Dominik Furch (Avangard Omsk/KHL), Pavel Francouz (Čeljabinsk/KHL), Roman Will (Liberec).

Obránci: Vladimír Roth (oba Třinec), Jakub Jeřábek (Viťaz/KHL), Adam Polášek (Sibir Novosibirsk/KHL), Jan Rutta (Chomutov), Radim Šimek, Ondřej Vitásek (oba Liberec), Tomáš Pavelka (Litvínov).

Útočníci: Michal Bulíř (Liberec), Robin Hanzl (Litvínov), Petr Holík (Zlín), Roman Horák (Viťaz/KHL), Robert Kousal (Davos/NLA), David Kämpf (Chomutov), Dominik Kubalík (Plzeň), Lukáš Radil (Spartak Moskva/KHL), Tomáš Zohorna (Amur Chabarovsk/KHL), Tomáš Hyka, Radan Lenc (oba Mladá Boleslav), Jiří Sekáč (Kazaň/KHL), Vladimír Sobotka (Omsk/KHL).

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud