12. prosince 2016 • 13:19

Manažer Ručinský k absencím: Liberecké omluvenky vypadají divně

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ovzduší kolem národního týmu hokejistů před pondělním podvečerním srazem zkyslo nepříjemnou úrodou omluvenek. Některé jsou jasné, jiné méně. A právě ty druhé hnuly žlučí trenérovi Josefu Jandačovi, zvláštní pocity z nich má i generální manažer Martin Ručinský.



Celý případ se točí okolo hráčů Radima Šimka a Michala Bulíře. Liberecké duo se o víkendu omluvilo z účasti na Channel One Cupu kvůli dlouhodobějším zdravotním problémům, přitom v neděli zasáhlo do extraligového šlágru se Spartou. A nikoli okrajově. Obránce Šimek zvládl 30 minut hry, útočník Bulíř 20 minut.

Žádné úlevy se tedy nekonaly. „Jsou zranění, se kterými se hraje, protože tohle je zkrátka hokej. Valí se jedno zranění za druhým. A pak jsou ta, s nimiž se hrát nedá. Jestliže se někdo omluví z reprezentace a pak hraje ligu třicet minut, je to zvláštní, vypadá to divně. Já těm klukům do hlavy nevidím, ale co tady popisuju, je zvláštní. Omluví se z nároďáku, přitom hrají skoro každý zápas,“ kroutí hlavou Martin Ručinský .

Druhá strana má samozřejmě svůj pohled. Kouč Bílých Tygrů Filip Pešán bezprostředně po nedělním duelu se Spartou (1:3) prohlásil, že jak Šimek, tak Bulíř by reprezentační trojboj nezvládli. „Hovořil jsem s trenérem Jandačem o tom, že jsme možná schopní zpacifikovat hráče na jedno utkání, ale hráči, kteří nejsou deset a více dnů v tréninkovém procesu, hrají pod opichy a kapačkami, nejsou těmi hráči, kteří by mohli plnohodnotně odehrát tři utkání mezinárodní úrovně. Hráči teď nemají kondici na to odehrát tak kvalitní zápasy.“

Hráči si to musí ujasnit v hlavě sami, řekl Ručinský


V Liberci přiznali, že oba marody dali do provozuschopného stavu jen proto, že nedělním soupeřem byla Sparta, finálový rival. „Ani jeden z hráčů nehrál minulý zápas ve Varech, Spartu jsme chtěli porazit, tak jsme hráče dostali do stavu, kdy byli schopni i bez dvoutýdenního tréninku odehrát zápas. Bohužel vítězství se nekonalo…“

Vysvětlení z libereckého štábu v ústředí národního týmu moc neberou. Mají za to, že národní tým by měl být prioritou zájmů. Hráčů i klubu. „Už při svém nástupu do funkce jsem říkal, že nikoho nebudeme přemlouvat a prosit, aby za nároďák hrál. Hráči si to musí ujasnit v hlavě sami. Řekli jsme si, že budeme zkoušet mladé hráče, tvořit kostru národního týmu, pokud v ní ti kluci nechtějí chybět, pak je pro ně důležité, aby u toho taky byli,“ dává Ručinský najevo, že dotyční hráči mohou také dost ztratit.

„Kluby je platí, chápu to, hráči mají povinnosti, ale vypadá to zvláštně… Musí si to utřídit v hlavě sami, jestli opravdu nemůžou jet. Jeden hraje třicet minut, druhý dvacet. Pak se nedivím, že se na to Pepa kouká tak, jak se na to kouká,“ uzavírá Ručinský.

Národní tým se v rámci druhého podniku evropské Tour utká ve čtvrtek v Helsinkách s Finskem, v pátek v Moskvě s Rusy a v neděli tamtéž se Švédy.

Omluvení hráči Nově povolaní hráči

Obránci

Radim Šimek (Liberec)
Tomáš Hyka (Ml. Boleslav)

Útočníci

Michal Bulíř (Liberec)
Tomáš Hyka (Mladá Boleslav)
Petr Holík (Zlín)
Radan Lenc (Ml. Boleslav)

 

Tomáš Dvořák (Karlovy Vary)
Martin Pláněk (Mountfield HK)

 

Rudolf Červený (Mountfield HK)
Lukáš Lhoták (Ambri Piotta)
Robert Říčka (Zlín)
David Tomášek (Pardubice)

 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud