14. prosince 2016 • 13:20

OSM adeptů do české branky: od jedničky Furcha po naději Škarka

Vstoupit do diskuse
0
  • Kdo má šanci se probojovat do reprezentační branky?Kdo má šanci se probojovat do reprezentační branky?FOTO: koláž iSport.cz

    Dobrá zpráva číslo jedna: brankáři hlásí formu! Česku se po Evropě rýsuje docela silná sestava. Francouz s Furchem řádí v Rusku, mladí gólmani se štosují doma v Česku. „Tady není naše situace vůbec špatná, máme z čeho vybírat,“ těší reprezentačního trenéra Josefa Jandače. Do mistrovství světa je sice ještě daleko. Ale tady by ho hlava pálit moc neměla. Je kam sáhnout.

  • Dominik Furch, 26 let, Omsk

    Dominik FurchFoto Michal Beránek (Sport)

    V reprezentaci: 15 zápasů
    Úspěšnost zákroků: 90,5 %

    Z něj už je reprezentační stálice. Loni v létě přestoupil do Omsku, kde se okamžitě zabydlel. Hned urval post jedničky, který dosud nepustil. Na posledním šampionátu se s Francouzem poctivě střídal, ale nikdy nezklamal. Podle předsezonních prognóz i začátku ročníku v něm má národní tým evropskou jedničku.

  • Pavel Francouz, 26 let, Čeljabinsk

    Pavel FrancouzFoto Michal Beránek (Sport)

    V reprezentaci: 18 zápasů
    Úspěšnost zákroků: 91,3 %

    V KHL se rozchytal tak, že má nejlepší statistiky v celé soutěži. Po nejistotě v minulé sezoně se vrátil na výkonnostní vrchol. A to je pro reprezentaci jedině dobře. Už na Channel One Cupu ukrojí z třízápasové porce dvě utkání, alespoň takový je plán. Tam může dokázat, že se mladíky z extraligy jen tak vystrčit nenechá, a naopak tlačí na Furcha .

  • Šimon Hrubec, 25 let, Třinec

    Brankář Šimon HrubecFoto Pavel Mazáč (Sport)

    V reprezentaci: 2 zápasy
    Úspěšnost zákroků: 84,4 %

    Z extraligy má k národnímu týmu nejblíže, taky si v něm už dvakrát zachytal, naposledy i na listopadové Karjale. Hrubcovi se daří, ačkoli má v Třinci hodně práce na rozdíl od libereckého Willa. Reprezentační trenéři ho mají ve svých úvahách hodně vysoko. Pokud si udrží výkonnost, šance dřív nebo později přijde.

  • Matěj Machovský, 23 let, Plzeň

    Matěj MachovskýFoto ČTK

    V reprezentaci: 1 zápas
    Úspěšnost zákroků: 85,7 %

    V minulé sezoně chytal skvěle. Vysloužil si i pozvánku do nováčkovského kempu Detroitu jako volný, nedraftovaný hráč. Zaujal. Ale start nového ročníku se mu vůbec nepovedl, stejně jako celé Plzni. On se pod něj však tučně podepsal. Nyní už jde po výkonnostních schodech nahoru, ale musí ještě výš, aby ho reprezentační trenéři měli znovu v merku.

  • Roman Will, 24 let, Liberec

    Liberec - Litvínov: Výborný Will! Parádně zasáhl proti Lukešovi
    Video se připravuje ...

    V reprezentaci: 0 zápasů

    Roste před očima. V létě se vrátil ze zámoří a okamžitě po něm sáhnul Liberec. Přišel do pozice učně Jána Lašáka. Jenže ho v týmové hierarchii přeskočil. Zkušený Slovák se zranil a Will naplno prodal to, co v něm je. I díky němu na tom Bílí Tygři byli po polovině soutěže na bod stejně jako loni, přestože se jim nepovedl začátek. Sice nyní Will v nároďáku jen trénuje, ale o zápasovou šanci se vydatně hlásí.

  • Patrik Bartošák, 23 let, Vítkovice

    Vítkovice - Kometa Brno: Bartošák vytáhl skvělý zákrok proti Dočekalovi
    Video se připravuje ...

    V reprezentaci: 0 zápasů

    Do Česka se vrátil během minulé sezony po osobních problémech v Americe. Ujaly se ho Vítkovice. Ačkoli jsou nyní v tabulce až osmé, Bartošák je v úspěšnosti zákroků na čtvrté příčce. Má motivaci, zámořskou štaci neuzavřel, ale v extralize musí přesvědčit. Zatím se mu to daří, dočká se reprezentačního dresu? Měl by, ale soupiska není nafukovací.

  • Karel Vejmelka, 20 let, Kometa Brno

    Chomutov - Kometa Brno: Karel Vejmelka vytáhl skvělý zákrok proti Michalu Vondrkovi
    Video se připravuje ...

    V reprezentaci: 0 zápasů

    V Kometě dostává větší a větší prostor. Už na listopadovou Karjalu byl nominován jako trojka, která se zúčastní tréninků v Česku a do dějiště turnaje neodcestuje. Nasál atmosféru, aby příště nebyl tolik vykulený. Konkurenci má však obrovskou a musí držet Brno nahoře, aby si vysloužil další pozvánku do národního týmu.

  • Jakub Škarek, 17 let, Jihlava/Sparta

    Pardubice - Sparta: Vynikající Škarek! Blýskl se parádním zákrokem
    Video se připravuje ...

    V reprezentaci: 0 zápasů

    Klenot. Megatalent. Gólman let nadcházejících. Chytá za prvoligovou Jihlavu, v šestnácti letech už nastoupil do baráže o extraligu. Blýskl se. Čerstvě po sedmnáctinách debutoval za Spartu v nejvyšší soutěži a vychytal nulu. Pražský klub o něj stojí, Dukla o každém jeho uvolnění důkladně přemýšlí, nechce ho utavit. Za rok by se však v nominaci národního týmu mohl, nebo spíš měl objevit.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud