Adam Sušovský
11. února 2017 • 09:30

Dvojčata k sobě! Birner si zahraje s Řepíkem, Češi jdou na Finy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE ŠVÉDSKA Toulají se spolu po světě, mají úplně stejné brusle i typy holí. Když to šlo, hráli ve stejné formaci. Michal Birner a Michal Řepík na jaře dotáhli Liberec k titulu, společně přestoupili do Čeljabinsku, jenže teď každý hraje jinde. Až dnes v poledne (12.00, živě ČT Sport, ONLINE na iSport.cz) svou spolupráci opráší. Češi nastoupí na Švédských hrách proti Finsku a Birner s Řepíkem naskočí do druhé formace. Po výplachu od Švédů ale bylo v sestavě změn víc.



V pátek byl volný den. Češi šli na led později, ale dali si svižnou hodinku v zápřahu. „Zaměřili jsme se hlavně na přechod středního pásma, protože nám to v utkání se Švédy vázlo. Nenavazovali jsme na sebe hráče, bylo to pomalé. A cvičili jsme i přesilovky,“ řekl asistent trenéra Jiří Kalous.

A s tím se nesou i významné změny v sestavě. Proti Finům dnes v poledne nastoupí v brance Pavel Francouz. Poprvé si zahraje Michal Řepík, který ve čtvrtek odpočíval po finále Ligy mistrů, zpřeházeny jsou obranné dvojice.

Největší očekávání sebou ale nese složení druhého útoku. V něm se vedle sebe poprvé v letošní sezoně postaví Řepík s Michalem Birnerem, dva velcí kamarádi a nerozlučná hokejová dvojka. Měli spolu po mistrovském tažení za Liberec hrát i v Čeljabinsku, ani jednomu ale angažmá nevyšlo. Řepík kvůli zranění ramene skončil ve Spartě, Birner po účasti na Světovém poháru zamířil do Švýcarska.

Trenér Jandač nemohl být s výkonem českého týmu spokojen
Trenér Jandač nemohl být s výkonem českého týmu spokojen

„Michala Řepíka jsme vrátili do dvojice s Birnerem, tak doufám, že si znovu sednou. Třeba na loňském mistrovství hráli výborně. Doufám, že na to navážou,“ usmál se Kalous. Mezi dva dlouholeté spoluhráče postavil na centra Petra Holíka.

„Těším se na to. Oba jsou to výborní hráči, tak se budu snažit jim to nekazit. Vždycky na nároďáku říkám, že je mi jedno, kde hraju. Hlavně, že hraju. Centr mi ale svědčí lépe,“ řekl Holík

Češi v úvodním zápase Švédských her v Göteborgu prohráli s domácím Švédskem 2:5, Finové padli v Petrohradu s Ruskem. Vzájemná bilance je v této sezoně vyrovnaná. Na podzim ve Finsku vyhráli Češi 5:3, posledně v Rusku zase soupeř 4:2.

„Na posledním turnaji hráli oproti těm minulým hodně aktivně. Dřív pod trenérem Jalonenem, který už tam není, hráli zodpovědně do obrany. Teď změnili způsob hry, hodně napadají. Předpokládám, že to bude hodně rychlý hokej,“ tuší Kalous.

Druhý zápas Čechů na turnaji v Göteborgu začíná v pravé poledne.

Pravděpdobná sestava české reprezentace pro zápas s Finskem:

Francouz – Šimek, Kundrátek, Dvořák, Rutta, Polášek, Vitásek, Klok, Kolář – Vondrka, Jan Kovář, Radil – Birner, Holík, Řepík – Zohorna, Růžička, Kašpar – Kämpf, Jelínek, Hyka – Lenc.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud