Pavel Bárta
5. dubna 2017 • 20:15

Olympiáda bez hvězd z NHL. Jak by mohla vypadat česká sestava?

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

I přes veškeré snahy IIHF budou olympijské hry v jihokorejském Pchjongčchangu bez hvězd z NHL. Prestižní zámořská liga se rozhodla na další zimní hry nepustit své hráče, kteří jsou nyní zklamaní. A nejen oni. Jenže jak by mohla vypadat česká sestava okleštěná o Plekance, Voráčka a spol?



Brankáři

F+F jsou tutovka, jistota. Pavel Francouz se zlepšuje každý rok, v únoru bude ještě výš než teď, Dominik Furch je stabilní brankář bez propadu výkonnosti. Tady nejde sáhnout vedle. A koho k nim? Nějakého perspektivního mladíka, Matěje Machovského , Romana Willa nebo jednoho z jihlavské dvojice Jakub Škarek a Miroslav Svoboda, kteří budou příští rok chytat už v extralize.

Nebezpečnou akci sborné Pavel Francouz zlikvidovalFoto Pavel Mazáč (Sport)

Obrana

Pokud nebudou Jakub Jeřábek , Radim Šimek a Vojtěch Mozík za mořem, rýsuje se tady docela zajímavá sestava. Šikovná, rychlá, co si rozumí s pukem. Michal Jordán je ryzí defenzivní stroj, Jakub Nakládal zase bomber od modré... Třeba i přesilovková sestava může být docela slušně variabilní. Má to ale háček, pokud tři zmínění borci nebudou k dispozici, konkurence dost klesne.

Michal Jordán ví, u čeho se večer odreagujeFoto Michal Beránek (Sport)

Útoky

Nejvíc sexy jméno výběru? Správně, střed třetího útoku. Martin Nečas určitě půjde v létě na draft. Hodně se zlepšuje, ale NHL spíš ještě od nové sezony hrát nebude. Jestli jeho vývoj bude tímhle tempem pokračovat, do plánů Josefa Jandače by se klidně mohl dostat. Solidní ofenzivní síla by měla být ve všech čtyřech formacích. Tahle parta by hlavně výborně bruslila.

Postupová radost! Čeští hokejisté uhájili výhru nad Slovenskem a dostali se do čtvrtfinále olympijského turnajeFoto Barbora Reichová Sport

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud