27. dubna 2017 • 21:33

Švédsko - Rusko 4:3 v pp. Sborná dvě třetiny vedla, přesto padla

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Švédska porazili ve svém úvodním vystoupení v rámci Carlson hokejových her, které se odehrálo jako jediné ve Stockholmu, Rusko 4:3 v prodloužení. Sborná tak utrpěla teprve druhou porážku z deseti utkání v sérii Euro Hockey Tour této sezony. O výhře Tre kronor rozhodl v čase 64:08 útočník Gabriel Landeskog.



Domácí Seveřané s řadou posil z NHL se v první třetině hledali a prohráli ji na střely mezi tyče vysoko 6:14. Úvodní aktivitu sborné korunoval v osmé minutě šťastnou vedoucí trefou Mozjakin. Rusové pak sice nevyužili přesilovku, ale v polovině 18. minuty procedil Antipin kotouč skrze gólmana Läcka a zvýšil na 2:0 pro hosty.

Druhá dvacetiminutovka byla vyrovnanější. Ani Švédům nevyšla jejich první početní výhoda. Vasilevskij přesto zanedlouho kapituloval, když ve 27. minutě tečoval kotouč mimo jeho dosah Elias Lindholm. Rusko ale mělo svůj dvoubrankový náskok brzy zpět - krátce po polovině základní hrací doby využil po 35 vteřinách přesilovku Mozjakin. Dvě další početní výhody hostujícího celku v krátkém sledu přišly vniveč.

Na začátku třetí části se proti pravidlům provinil naopak Mironov a ve hře pět na čtyři se z mezikruží trefil John Klingberg. Švédům pak vyšla i přesilovka v 51. minutě, kdy po pouhých pěti vteřinách početní výhody vyrovnal na 3:3 Omark, jemuž se podařilo pohotově sklepnout ze vzduchu Raskův střelecký pokus.

O vítězi nakonec před více než osmi tisíci diváky rozhodovalo až prodloužení, které ukončil Landeskog, jenž se dostal až před Vasilevského a zblízka poslal bekhendem puk pod horní tyčku.

MATCH OVERVIEW LEGACY
27. 4. • 18:30
Švédsko
Švédsko
4:3
ONLINE
27. dubna
18:30
Rusko
Rusko
Góly

Domácí: 26:45. E. Lindholm, 43:10. J. Klingberg, 50:30. V. Rask, 64:08. Landeskog

Hosté: 07:12. Tkačjov, 17:34. Antipin, 30:16. Mozjakin

Sestavy

Domácí: Svedberg (Läck) – Hedman, Strålman, Ekman-Larsson, J. Klingberg, C. Rosén, Holm, Tömmernes – Omark, V. Rask, E. Lindholm – Everberg, P. Lindholm, Kempe – Landeskog, Söderberg, Gynge – C. Klingberg, J. Lundqvist, Nordström.

Hosté: Vasilevskij (I. Sorokin) – Kiselevič, Gavrikov, A. Bělov, Antipin, Provorov, Mironov, Zub, Bereglazov – Tělegin, Andronov, Ničuškin – Mozjakin, Tkačjov, S. Plotnikov – N. Gusev, Naměstnikov, Kučerov – Ljubimov, Světlakov, Burdasov.

Rozhodčí

Stadion

Stockholm

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud