10. srpna 2017 • 12:50

Korejský hokej se posouvá, hodně pomáhá Martinec, chválí si obránce

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

V NHL kariéru neudělal, i když k tomu měl po draftu (15. pozice v roce 2007) velké předpoklady. Metrákový kanadský obránce Alex Plante ale nakonec za Edmonton odehrál jen 10 utkání a 10 let poté, co byl v zámoří na volbě talentů, je z něj majitel jihokorejského pasu, a také reprezentant. „Český hokej je na vysoké úrovni, moc si vážíme možnosti zahrát si proti vašim klubům," řekl Plante po utkání v Plzni, které domácí vyhráli 2:1 po nájezdech.



Lední hokej a asijské země, to nikdy nešlo moc k sobě. Korejský tým se ale na svém putování po českých extraligových ledech prezentuje velmi slušně a se soupeři svádí vyrovnané bitvy. Má za sebou sice porážky s Hradcem či Pardubicemi, zároveň ale stihl urvat například skalp pražské Sparty.

Rozvoji hokeje v netradičních končinách hodně pomáhá Patrik Martinec. Bývalá hvězda právě Sparty hrála v letech 2005-10 v týmu Anyang Halla, kde poslední dvě sezony trénuje. „Hokej sám hrával, je zkušený a hráči mu naslouchají. Rozvoji tohoto sportu v zemi hodně napomáhá," chválil Plante, který pod Martincem v klubu pravidelně nastupuje.

Jižní Koreu čeká pořádně ostrá sezona. Na jaře totiž reprezentační mužstvo poprvé v historii postoupilo do základní skupiny mistrovství světa a ještě předtím dojde k důležitější události, domácím olympijským hrám v Pchjongčchangu.

„Neustále se zlepšujeme, ale nemám křišťalovou kouli, takže až čas ukáže, jak se nám bude dařit. Hokej je skvělý sport, věřím, že přilákáme lidi do hlediště. Jsem moc vděčný, že tu můžu být a pomáhat zemi, kde ještě hokej není tak rozvinutý," chválí si urostlý Plante, kterého čeká třetí sezona v Asii.

Příprava proti český extraligistům je tak pro stále se lepšící tým hodnotná, každé srovnání se soupeři světové úrovně je pro tým velmi důležité. Důležitější, než výsledky. „Ty jsou tady pro nás druhořadé, v první řadě je pro nás klíčové se každý den zlepšovat," dodal.

Gólman Matt Dalton taky snil o tom, že si jednou zachytá na olympiádě. Nemohl však tušit, že to bude v dresu Jižní Koreje
Gólman Matt Dalton taky snil o tom, že si jednou zachytá na olympiádě. Nemohl však tušit, že to bude v dresu Jižní Koreje

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud