16. srpna 2017 • 13:45

Češi nominovali na Slovensko čtrnáct nováčků. Nechybí Šulák ani Jarůšek

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtrnáct nováčků zařadil do třiadvacetičlenné nominace na přípravné zápasy se Slovenskem trenér českých hokejistů Josef Jandač. V kádru je jediný účastník letošního mistrovství světa v Paříži - obránce Libor Šulák, který v květnu podepsal smlouvu v NHL s Detroitem. Jediným dalším krajánkem je jeden z debutantů, útočník David Kaše ze švédské Mory.



První starty v dresu národního týmu si mohou připsat také brankář Miroslav Svoboda s útočníky Miroslavem Indrákem, Davidem Stachem a Petrem Strakou z Plzně a obránce Petr Kalina s forvardem Dominikem Uhrem ze Sparty.

Dále pak také gólman Patrik Bartošák z Vítkovic, zadáci Filip Pyrochta z Liberce, David Němeček z Mladé Boleslavi a útočníci Martin Hanzl z Litvínova, Jakub Herman z Olomouce, David Šťastný ze Zlína a Vojtěch Tomeček z Chomutova.

Jandač nominoval na dvojutkání se Slovenskem 14 nováčků. Chceme je vidět a dát jim šanci, říká
Video se připravuje ...

Ve výběru není žádný zástupce Kontinentální ligy, která v pondělí startuje sezonu. "Rozhodli jsme se na tuto akci vzít hráče, kteří by v budoucnu mohli atakovat úroveň mezinárodní scény. Rozhodli jsme se proto dát prostor dalším mladším klukům," uvedl Jandač na tiskové konferenci.

Nejvíce zkušeností z výběru má šestadvacetiletý útočník Richard Jarůšek z Hradce Králové, který má na kontě 18 startů za národní tým a představil se na loňském MS v Moskvě. Z ostatních osmi hráčů, kteří za reprezentaci už hráli, nikdo ještě nepřekročil desítku zápasů.

Celkem trio hokejistů, z toho dva debutanti, ale mají zkušenost z NHL. Shodou okolností se v ní všichni představili v sezoně 2014/15. Pětadvacetiletý útočník Petr Straka sehrál tři duely za Philadelphii a připsal si dvě asistence. V uplynulé sezoně nastupoval na farmě New Jersey v Albany v AHL a v létě se po osmiletém působení v zámoří vrátil do Plzně.

O rok mladší Uher nastoupil ve dvou duelech za Pittsburgh a loni zamířil do pražské Sparty. Stejně starý David Musil, který v reprezentaci debutoval v přípravě na letošní šampionát v Paříži, má na kontě v NHL čtyři duely za Edmonton a dvě asistence. V minulém ročníku syn bývalého obránce Františka Musila a vnuk útočníka Jaroslava Holíka hrál AHL za Bakersfield a Tucson, nyní posílil v extralize Třinec.

Český tým se sejde v Třinci v neděli večer a od pondělka bude ve Werk Areně trénovat. Ve středu v Třinci nastoupí proti Slovensku od 17:00, o den později se hraje ve stejný čas v Žilině odveta. V pátek ještě budou Jandačovi svěřenci v Třinci trénovat.

Nominace hokejové reprezentace na přátelské duely se Slovenskem
Brankáři: Patrik Bartošák (Vítkovice), Miroslav Svoboda (Plzeň).
Obránci: Petr Kalina, Tomáš Dvořák (oba Sparta), David Musil (Třinec), Filip Pyrochta (Liberec), David Sklenička, David Němeček (oba Plzeň), Lukáš Klok (Vítkovice), Libor Šulák (Detroit).
Útočníci: David Tomášek (Pardubice), David Stach, Petr Straka, Miroslav Indrák (všichni Plzeň), Radan Lenc (Mladá Boleslav), Vojtěch Tomeček (Chomutov), David Šťastný (Zlín), Jakub Herman (Olomouc), Martin Hanzl (Litvínov), Pavel Musil (Mladá Boleslav), Dominik Uher (Sparta), Richard Jarůšek (Mountfield HK), David Kaše (Mora).

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud