23. srpna 2017 • 16:50

Česko - Slovensko 0:2. Jandačův výběr pohořel na brankáři Konrádovi

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vstup do olympijské sezony nevyšel. Čeští hokejisté si v prvním utkání nového ročníku nedokázali poradit se slovenským výběrem a prohráli 0:2. Družina trenéra Josefa Jandače měla v Třinci největší problém v přesilovkách, kterých měla celkem pět a také s hostujícím gólmanem Branislavem Konrádem. Opora extraligové Olomouci pochytala všech 34 českých střel. Vítěznou premiéru si na slovenské střídačce užil Kanaďan Craig Ramsay, nový kouč Slováků.  Odvetu se Slovenskem odehraje národní tým ve čtvrtek od 17 hodin v Žilině.   



Slovensko se v 61. vzájemném zápase radovalo ze 14. výhry. Češi, kteří měli v sestavě 13 nováčků, podlehli bývalému federálnímu partnerovi po čtyřech úspěších za sebou, poprvé od 20. dubna 2013. Tehdy prohráli v Bratislavě v duelu Euro Hockey Challenge 0:3.

Český tým byl v úvodu aktivnější a největší šanci měl ve čtvrté minutě David Kaše. Jeho střelu ale Konrád vyrazil. Slovensko z první příležitosti udeřilo: po chybě české defenzivy ujel Paulovič a blafákem do forhendu překonal debutujícího Bartošáka.

Jandačův tým měl nadále převahu, ale neuspěli Straka, Vojtěch Tomeček ani Kaše. Při Černákově vyloučení předvedl sólo Šulák, ale s bekhendovým zakončením také ztroskotal na slovenském gólmanovi. Vyrovnat se nepodařilo už při plném počtu hráčů na ledě dorážejícímu Šťastnému ani osamocenému Kašemu. Stav se nezměnil při trestu domácího Hermana ani před pauzou při Zagrapanově vyloučení.

Ve vyložených situacích nejsme schopni dát gól, smutnil Jandač po prohře se Slováky
Video se připravuje ...

Ve druhé části už byli Slováci aktivnější i v ofenzivě, ale Bartošák chytal podobně jako Konrád spolehlivě. Nebezpečnější ale byli nadále Češi. Straka, Kaše ani Pavel Musil však jednobrankovou ztrátu nesmazali. Zvýšit mohl v polovině utkání Macík, jenž však zblízka minul.

Na druhé straně neměl při Tyborově vyloučení přesnou mušku Straka. Při Hudáčkově pobytu na trestné lavici zamířil Pavel Musil do tyče Konrádovy branky. V závěru druhé dějství šel pykat David Musil a Bartošák svůj tým podržel, když se stihl přesunout a zabránit ve skórování slovenskému kapitánovi Nagyovi.

Začátek třetí třetiny patřil Slovákům, Bartošák ale zlikvidoval šance Kudrny a Sukeľa. Vzápětí nevyšla Hermanovi přihrávka před odkrytou branku na Uhra a z brejku nedotáhl únik Paulovič. Češi marně dobývali Konrádovu branku při Sukeľově trestu i v dalším průběhu. V závěrečné power play nezachytil puk na útočné modré čáře Šulák a Svitana potvrdil výsledek do prázdné branky.

Šulák o budoucnosti: Jasno bude na konci září. Kdybych přišel o olympiádu, mrzelo by mě to
Video se připravuje ...

Konrád o kanadském kouči: Jde z něj respekt. Tréninky mají vyšší tempo než do teď
Video se připravuje ...

Přípravný hokejový zápas v Třinci

ČR - Slovensko 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 5. Paulovič (Sukeľ), 59. Svitana (L. Hudáček). Rozhodčí: Hradil, Šír - Gebauer, Lederer (všichni ČR). Vyloučení: 2:5. Bez využití. Diváci: 4914.

Sestavy:

Česko: Bartošák - T. Dvořák, Šulák, D. Sklenička, Klok, Pyrochta, D. Musil, Kalina, Němeček - D. Kaše, P. Musil, Lenc - Indrák, Stach, P. Straka - M. Hanzl, Herman, Uher - V. Tomeček, Tomášek, Šťastný. Trenéři: Josef Jandač, Jiří Kalous a Jaroslav Špaček.

Slovensko: Konrád - Černák, J. Mikuš, Čerešňák, Gernát, Holenda, Kotvan, Romančík, Brejčák - A. Kudrna, Hovorka, Nagy - Svitana, L. Hudáček, Tybor - Macík, M. Zagrapan, Buc - Paulovič, Sukeľ, Koyš. Trenéři: Craig Ramsay, Michal Handzuš a Ľubomír Višňovský.

Góly

Domácí:

Hosté: 04:55. Paulovič, 58:52. Svitana

Sestavy

Domácí: Bartošák (Svoboda) – Šulák (A), Dvořák (A), Klok, Sklenička, D. Musil, Pyrochta, Němeček, Kalina – Lenc (C), P. Musil, Kaše – Straka, Stach, Indrák – Uher, Herman, Hanzl – Šťastný, Tomášek, Tomeček. Hlavní trenér: Josef Jandač.

Hosté: Konrád (Tomek) – Mikuš (A), Černák, Gernát, Čerešňák, Kotvan, Holenda, Brejčák, Romančík – Nagy (C), Hovorka, Kudrna – Tybor, Hudáček (A), Svitana – Buc, Zagrapan, Macík – Koyš, Sukel', Paulovič. Hlavní trenér: Craig Ramsay.

Rozhodčí

Robin Šír, René Hradil – Jiří Gebauer, Vít Lederer

Stadion

WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5200)

Návštěva

4 914 diváků

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * Hokejové brusle na Heureka.cz

Aktuální zápasy
Články odjinud