10. listopadu 2017 • 13:05

Česko - Švýcarsko 3:2. O výhře Jandačova týmu rozhodly přesilovky

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Druhý zápas na Severu vyšel. Čeští hokejisté zvládli v rámci turnaje Karjala duel se Švýcary a připisují si vítězství 3:2. Všechny tři góly českého týmu padly v početní výhodě. Na listinu střelců se zapsali útočníci Milan Gulaš, Lukáš Radil a Dominik Kubalík.  Soupeři mužstva kouče Josefa Jandače sice utkání v závěru zdramatizovali snížením na jednogólový rozdíl, ale na srovnání skóre to již nestačilo. Vítěznou premiéru si v dresu národního týmu připsal gólman Marek Mazanec. 



Hra v početní výhodě za jedna

V české brance nastoupil plzeňský odchovanec vůbec poprvé a na svůj premiérový zákrok si musel počkat až do čtvrté minuty. Mezitím jeho spoluhráči zařídili vedení. Z utkání uběhlo pouze 26 vteřin, když se proti pravidlům provinil Baltisberger a v začínající třetí minutě propálil vše před sebou z kruhu pro vhazování přesnou ranou na bližší tyč Gulaš.

Pátá minuta přinesla obrovskou příležitost ke zvýšení náskoku. Sekáč s Radilem se ocitli sami před Sennem, jenže Sekáč měl problémy se zpracováním puku a nakonec vystřelil jen do betonu švýcarského gólmana. V další české přesilovce pálil nebezpečně Kubalík. Pak se český tým ubránil při dvou oslabeních a 14 vteřin před přestávkou potrestal soupeřovu nedisciplinovanost gólem na 2:0 Radil.

Jenže Švýcaři dali hned zkraje druhého dějství jasně najevo, že s tak hladkým průběhem se nehodlají smířit. Ve 23. minutě vyrazil Mazanec kotouč přímo k Haasovi, jenž stihl objet branku a snížil. Nedlouho poté Klepiš ideálně načasoval přihrávku na najíždějícího Šuláka, který mohl celou akci ještě vylepšit nahrávkou Němečkovi, jenž by zakončoval do prázdné branky, místo toho ale sám pálil do Senna.

Moc potom nechybělo, aby vyrovnal na Mazancově brankovišti hlídkující Ambühl. Králi extraligových střelců Kubalíkovi scházely jen milimetry k dorážce půl metru od brankové čáry, ale dočkal se ve 33. minutě po plzeňské souhře s Gulašem po pouhých 17 vteřinách dvouminutové přesilovky pět na tři.

Švýcaři pak viditelně přidali. Snížit mohl Rüfenacht, místo střely na Mazance, jenž se přesouval, ale volil ještě přihrávku, která však nenašla adresáta.

Ve třetí dvacetiminutovce mohl snížit Hollenstein, naopak na druhé straně si proklestil cestu až před Senna velmi aktivní Klepiš, překonat ho však nedokázal z následné dorážky ani dojíždějící Horák.

Komplikací pro české barvy bylo snížení Švýcarů v 51. minutě. Ambühl si v hloubi vlastního obranného pásmu převzal kotouč, při průjezdu středním pásmem nabral rychlost, povedeným manévrem se dostal ke střele a nedal Mazancovi šanci zasáhnout.

Švýcaři cítili šanci bodovat, nadechli se k náporu a v závěru sáhli k power play. Při ní těžko zpracovával prudkou přihrávku Ambühl, puk se od něho odrazil a klouzal do odkryté branky, ale Mazanec tygřím skokem zachránil výhru.

Góly

Domácí: 02:02. Gulaš, 19:46. Radil, 32:52. D. Kubalík

Hosté: 22:50. Haas, 50:54. Ambühl

Sestavy

Domácí: Mazanec (Francouz) – Šmíd, Nakládal (C), J. Krejčík, Kundrátek, Vitásek, Mozík, Šulák, Němeček, Moravčík – Sekáč, Nestrašil, Radil – D. Kubalík, Jan Kovář (A), Gulaš – Birner, Lev, Řepík – Zaťovič, Horák, Klepiš (A).

Hosté: Senn (Hiller) – Untersander, Marti, Du Bois, Loeffel, Fora, Maurer, Genazzi, Rüfenacht – Praplan, Haas, Hollenstein – Ambühl (C), Corvi, S. Moser (A) – Herzog, Suter, Hofmann – Baltisberger, Schäppi (A), Scherwey.

Rozhodčí

Kaukokari, Heikkinen – Österholm, Nikulainen (FIN)

Stadion

Hartwall Arena, Helsinky

Hokejový turnaj Karjala v Helsinkách, součást Euro Hockey Tour

Kanada - Švédsko 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 37. Lindholm (Hersley, Dahlin), 52. Lindholm (Möller, Lindström). Rozhodčí: Salonen, Fonselius - Suominen, Hägerström. Vyloučení: 6:8, navíc Raymond (Kanada) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:2. Diváci: 2132.

Tabulka turnaje Karjala

1. Švédsko 2 2 0 0 0 7:3 6
2. Finsko 1 1 0 0 0 3:2 3
3. ČR 2 1 0 0 1 6:7 3
4. Kanada 2 1 0 0 1 3:4 3
5. Rusko 1 0 0 0 1 2:3 0
6. Švýcarsko 2 0 0 0 2 4:6 0

 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud