11. listopadu 2017 • 17:55

Jedinečný zážitek! Češi trénovali v jeskyni 37 metrů pod zemí

Autor: ryp
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z HELSINEK | Na nedělní zápas proti Rusku se česká hokejová reprezentace připravovala v jeskyni. Tréninková hala, která funguje jako další ledová plocha pro finskou Hartwall Arenu, je totiž zapuštěná ve skále. Pod zemským povrchem je zapuštěná 37 metrů. Když do ní klesáte několik set dlouhým tunelem, zdi zdobí imitace pravěkých malůvek, které připomínají hokej. Jak jinak.



Trénovat uprostřed kamenného masivu je vždycky zážitek i pro hráče, kteří už viděli během kariéry všechno možné. Strop mají možná nějakých šest metrů nad hlavou. Všude kolem nich jen led, mantinely a skála. „Když tady vždycky trénujeme se Spartakem před zápasem KHL, je to fantastické. Možná nikde jinde na světě tohle není, je to moc hezké,“ nadšeně vyprávěl útočník Lukáš Radil.

VIDEO: Český trénink v jeskyni

Trénink v jeskyni! Podívejte se, jak se čeští hokejisté připravovali na Rusy
Video se připravuje ...

Kromě toho, že jde o atrakci pro hráče, byla to hlavně nutnost, nikde jinde tréninkové kluziště postavit nešlo. S tímhle řešením se počítalo už od začátku projektování celého komplexu Hartwall Areny. Je tady navíc jeden příjemný bonus, ve skále nikdy není žádné extra velké teplo, takže se zde vždycky daří připravit výjimečně kvalitní led.

Kameny uvnitř haly nejsou nijak vyhlazené. Zkrátka se jen vyvrtala díra, aby se do ní vešlo kluziště a okolí kluziště se natřelo bílou barvou. Jak se strop po stranách hřiště svažuje dolů, v několika místech se téměř dotýká plexiskla. „Zahrát si hokej na takovém místě? To se vám povede tak jednou za život. Úžasný zážitek,“ vychutnal si hodinku na ledě Andrej Nestrašil.

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud