16. prosince 2017 • 17:58

Rusko vynulovalo na Channel One Cupu Kanadu, Švédové senzaci nedovolili

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ruští hokejisté zdolali na domácím Channel One Cupu v Moskvě Kanadu 2:0 a vedou po dvou duelech bez ztráty tabulku turnaje o bod před českou reprezentací. Před nedělním závěrečným duelem s Finskem má tak sborná boj o prvenství ve svých rukou. O výhře nad Kanadou rozhodli brankami ve třetí třetině obránce Nikita Něstěrov a útočník Sergej Plotnikov. Gólman Vasilij Košečkin jako první na turnaji udržel čisté konto. Korejci prohráli se Švédskem 1:5 a skončili při premiérovém startu na takto elitním turnaji bez bodu poslední se skóre 4:13. 



Diváci v zaplněné VTB Areně se v úvodních dvou dějstvích branky nedočkali. Kanaďané nejdříve odolali v oslabení při trestu Leeho a v osmé minutě mohli sami udeřit. Vey ale na Košečkina nevyzrál. V domácím týmu neuspěl v přesilovce Gusev a následně ani Šalunov.

Kanada se následně ubránila i v dalších dvou oslabeních a v 26. minutě mohla jít do vedení. Garbuttův pokus z mezikruží ale skončil na levé tyči. Sborná se neprosadila při Lalondeově trestu a brankář Scrivens si poradil i s Gusevovou střelou. Košečkina na druhé straně nepřekonal Klinkhammer.

Ve 43. minutě se sborná dočkala vedení v přesilové hře, v které propálil Scrivense z levého kruhu Něstěrov. V polovině závěrečné části domácí pojistili náskok, když v přečíslení dvou na jednoho zužitkoval Gavrikovovu přihrávku Plotnikov. Rusové pak náskok ubránili při Chafizullinově vyloučení i v závěrečné power play.

Rusko - Kanada 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky:
42. Nestěrov (N. Gusev, Grigorenko), 50. Plotnikov (Gavrikov). Rozhodčí: Hodek, Hribik (oba ČR) - Lazarev, Otmachov (oba Rus.). Vyloučení: 4:8, navíc Šipačov (Rus.) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 12.680.

Rusko: Košečkin - Vojnov, Gavrikov, Chafizullin, Kiselevič, Marčenko, Nestěrov, Ljubuškin, Jakovlev - Grigorenko, Šalunov, Kovalčuk - Plotnikov, Andronov, Kalinin - Kaprizov, Šipačov, N. Gusev - Ketov, Kablukov, Ničuškin - Širokov. Trenér: Oleg Znarok.
Kanada: Scrivens - M. Robinson, Ch. Lee, Noreau, Ch. Genoway, Elliott, Gragnani, Lalonde - Kozun, D. Roy, R. Bourque - Parenteau, Ellison, Wolski - Howden, Vey, Talbot - Garbutt, O'Dell, Klinkhammer - Frattin. Trenéři: Willie Desjardins, Dave King, Scott Walker a Craig Woodcroft.

Korejci vedli, ale pak schytali pětku

Korejci v první třetině hráli třikrát za sebou v početní výhodě, ale Landerův trest ani dvě vyloučení Omarka nezužitkovali. Favorit však své šance také nevyužil a největší měl v 17. minutě Pettersson, který trefil tyč.

Na přelomu první a druhé třetiny odolal v oslabení i asijský tým a hned vzápětí dostal Koreu do vedení Testwuide, který zblízka z levé strany překonal Fastha. Ve 24. minutě vyrovnal Bergström, jenž po Omarkově přihrávce uspěl sám před Daltonem.

Za 92 vteřin otočili úřadující mistři světa Švédové výsledek. Wikstrand uvolnil zadovkou na pravém kruhu Landera a ten zamířil přesně nad Daltonovu lapačku. V polovině utkání upravil po Lindströmově střele z dorážky bekhendem Lindholm na 3:1.

Následně vystřídal ve švédské brance Fastha Hellberg a poradil si se šancemi Teswtuidea a Plantea. Ti byli v ideálních palebných pozicích, jenže Hellberg byl dnes neprůstřelný.

Na začátku třetího dějství sice Seveřané přes velký tlak nevyužili dvě početní výhody, ale pak se ve 49. minutě nechal vyloučit Burström a Everberg přesně v polovině jeho trestu přidal v oslabení čtvrtý gól Švédů. Právě hříšníka Burströma pak skvěle vychytal Dalton. V 57. minutě přišla i využitá přesilovka favorita - na konečných 5:1 upravil Engqvist.

Korea - Švédsko 1:5 (0:0, 1:3, 0:2)
Branky a nahrávky: 21. Teswtuide (Kim Ki-song) - 24. Bergström (Omark, Hersley), 26. Lander (Wikstrand, Nygren), 31. P. Lindholm (Lindström), 50. Everberg (Zackrisson, Tömmernes), 57. Engqvist (Omark, Bergström). Rozhodčí: Naumov, Oskirko - Palej, Sysujev (všichni Rus.). Vyloučení: 8:8, navíc Kim Tong-hwan (Korea) 10 min. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 4064.

Korea: Dalton - Kim Won-čon, So Jong-čon, O Hjon-ho, Plante, Kim Tong-hwan, Regan, I Ton-ko, Kim Hjok, O Hjon-ho - Kim Sang-uk, Kim Ki-song, Testwuide - Swift, Čo Min-ho, Šin Sang-hun - Radunske, Pak U-sang, An Čin-hi - Šin Sang-u, I Jong-čon, Kim Won-čong - Šin Hjong-jun. Trenér: Pek Či-son.
Švédsko: Fasth (31. Hellberg) - Hersley, Burstöm, E. Gustafsson, Ahnelöv, Wikstrand, Nygren, Tömmernes, Junland - Lindström, P. Lindholm, Möller - Axelsson, Lander, Zackrisson - Omark, Engqvist, Bergström - F. Pettersson, J. Lundqvist, Everberg - Norman. Trenér: Rikard Grönberg.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud