27. října 2008 • 17:09

Chystá Lener bojkot švédské reprezentace?

Autor: ČTK
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Švédští účastníci hokejové Ligy mistrů HV 71 a Linköping se dostali do konfliktu s reprezentací kvůli nominaci svých hráčů na nadcházející Karjala Cup ve Finsku.



Zatímco reprezentační kouč Bengt-Ake Gustafsson chce hokejisty z obou klubů vidět v národním týmu, trenér Linköpingu Slavomír Lener i jeho kolega z HV 71 Kent Johansson chtějí své reprezentanty raději šetřit.

"Chci vést s kluby dialog a doufám v pochopení z jejich strany," řekl Gustafsson, který dnes oznámil výběr hráčů pro Karjala Cup. Pochopení se však podle všeho nedočká.

Klub HV 71 se již dal slyšet, že bude reprezentaci při Karjala Cupu, který se hraje 6. až 9. listopadu, bojkotovat. V dresu Tre Kronor by měli podle Gustafssonových představ nastoupit dva hráči švédského mistra, Johan Davidsson a Martin Thönberg.

Také v případě Lenerova Linköpingu jde o dva reprezentanty - jejich tým se však zatím nerozhodl s konečnou platností.

Kluby startující v Lize mistrů se bojí přetížení svých elitních hráčů. Vedení hokejového svazu i švédské ligy jim záměr šetřit hokejisty odsouhlasila, přesto Gustafsson vybrané hráče na Karjala Cup žádá.

"Jde o mezinárodní turnaj a také Finsko, Česko a Rusko budou reprezentovat hráči, kteří nastupují i v Champions League," řekl kouč švédské reprezentace. Podle svých slov bral na přání klubů ohled, nakolik to jen bylo možné.

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud