30. října 2008 • 18:23

Slováci vyrukují s deseti nováčky

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Deset nováčků nominoval trenér slovenské reprezentace Ján Filc do výběru, který čeká v úterý přípravný zápas s českými hokejisty v Praze. Proti svěřencům Vladimíra Růžičky si zahraje v O2 Areně i šest legionářů z české extraligy.



Jako doma si bude v úterním utkání připadat obránce Karol Sloboda, který nastupuje za pražskou Slavii pod vedením trenéra české reprezentace. Spolu s ním jsou ve slovenském mužstvu další obránci Stanislav Hudec z Plzně, Richard Stehlík z Vítkovic, Tomáš Malec z Třince a Ivan Švárny z Litvínova.

Do útoku Filc nominoval Františka Skladaného z Karlových Varů.
Slovenské hokejisty čeká následně v závěru týdne turnaj o Německý pohár. Po utkání s českým týmem opustí mužstvo Sloboda a další bek Dominik Graňák, které na turnaji nahradí Kristián Kudroč a Ivan Ďatelinka.

Svaz před zápasem ocení legendy ›››

Navíc se k týmu připojí Michal Macho a další dva nováčci Rastislav Špirko a Martin Šagát. Premiérový reprezentační start si v příštím týdnu mohou připsat brankář Imrich Petrík, obránci Tomáš Slovák a Michal Juraško a útočníci Martin Kriška, bratři Róbert a Richard Hunové, Lukáš Hvila, Dušan Pašek, Tomáš Bulík, Tibor Radulay, Špirko a Šagát.

V Mannheimu čekají slovenské hokejisty od pátku do neděle zápasy s Kanadou, domácím týmem a Švýcarskem.

Nominace Slovenska na zápas s Českem:
Brankáři: Ján Laco (Zvolen), Imrich Petrík (Banská Bystrica),
obránci: Tomáš Slovák (Augsburg/Něm.), Dominik Graňák (Färjestad/Švéd.), Stanislav Hudec (Lasselsberger Plzeň/ČR), Michal Juraško (Zvolen), Richard Stehlík (Vítkovice Steel/ČR), Tomáš Malec(Oceláři Třinec/ČR), Ivan Švárny (Litvínov/ČR), Karol Sloboda (Slavia Praha/ČR),
útočníci: Róbert Huna, Richard Huna, Martin Kriška (všichni Liptovský Mikuláš), Juraj Mikúš (Skalica), Michel Miklík (Košice), František Skladaný (Energie Karlovy Vary/ČR), Lukáš Hvila (Zvolen), Dušan Pašek (Skalica), Tomáš Bulík (Banská Bystrica), Tibor Radulay (Dukla Trenčín), Ivan Koložváry (Žilina), Erik Čaládi (Nitra).

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud