4. listopadu 2008 • 21:58

Bednář: Slávisté se doma chtěli ukázat

Autor: ČTK
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jestli dnes někdo pojal přípravný duel se Slovenskem v rámci oslav sta let českého hokeje hodně vážně, byla to druhá útočná formace Romana Červenky s Jaroslavem Bednářem a Jakubem Klepišem na křídlech.



Ožila tak spolupráce ve slávistickém provedení z minulé extraligové sezony a každý z nich přispěl k vysoké výhře 7:0 shodně třemi kanadskými body.
"Určitě je pravda, že jsme hodně chtěli.

Nám to dneska opět sedlo a zase jsme si trošku připomněli minulou sezonu, kdy jsme hráli spolu," řekl ČTK Bednář. Šancí však měli Češi v zápase ještě mnohem víc. "Takže to skóre mohlo být úplně jiný. Bylo to však krásně uvolněný, bavili jsme se hokejem a o to dneska šlo. Před takovouhle kulisou je to strašně hezký si zahrát," vyzdvihl Bednář atmosféru v zaplněné hale.

Hráči si zápas užívali od první do poslední minuty. "Myslím, že to bylo dobře vidět, jak jsme si to užili. Bylo to hlavně o tom, že jsme se dobře pohybovali, tím pohybem jsme dostávali Slováky pod tlak a výborně jsme si nahrávali, takže to byla taková pohoda a trošku exhibice," pochvaloval si Bednář, který v neděli oslaví své dvaatřicáté narozeniny.

Každý z jeho útoku zakončil zápas se shodnou bilancí jednoho gólu a dvou finálních přihrávek. "Každý jsme si dali góla, takže super," netajil radost Bednář. S Červenkou a Klepišem hráli tak, jako kdyby Klepiš do Omsku ani neodešel a stále všichni hráli za Slavii. "Je to o tom, když si člověk dobře sedne se spoluhráči. Ani nejsme moc unavený. Vyhověli jsme si a těmi přihrávkami hledali jeden druhého a dělali si prostor."

Povedený výkon "domácích" slávistů navíc podtrhl čistým kontem brankář Adam Svoboda. "Moc toho dneska neměl, ani se moc nezpotil. Měl tam pár pěknejch zásahů, ale jestli jich bylo patnáct, tak je to hodně. Bylo to dnes o něco lehčí," připustil Bednář.

Především ke konci při několika oslabeních však bylo patrné, jak chtějí hráči před Svobodou pomoci svému gólmanovi nulu uhájit. "My jsme šli ale na sto procent do každého oslabení. Vláďa (Růžička) nás tam na to upozorňoval, snažili jsme se dodržovat jeho pokyny a povedlo se to," uvedl Bednář.

Slováci český tým nijak výrazně neprověřili, ale o to v dnešním utkání zase až tak moc nešlo. "Těžko říct. Oni přijeli s mladým mužstvem, mají tam průměr asi 25 roků, možná i míň, a bylo vidět, že byli z Jardy (Jágra) a Stráči trošku zastrašený, čehož jsme hned zkraje zápasu využili a pak jsme si dělali na ledě to, co jsme chtěli," prohlásil Bednář.

Trenér Růžička, jehož podřízeným je Bednář také v extraligovém klubu, toho dnes svým svěřencům jinak neměl mnoho co říct. "Moc neměl, co by dodal. Užíval si to stejně jako my. Vždy jen o přestávce nám řekl, ať se někdo vrátíme a zůstaneme v pohybu," přiblížil pohodu v kabině Bednář.

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud