8. listopadu 2008 • 15:16

Růžička: Prosadili jsme se až později

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Vladimír Růžička byl po zápase se Švédskem spokojen s výhrou a vcelku s výkonem svých svěřenců. I přes poměrně jednoznačný výsledek však poukázal na fakt, že duel byl vyrovnaný.



"A i když jsme po dvou třetinách prohrávali, hráli jsme velice slušně. Šance ale byly na obou stranách a oba brankáři chytali výborně," řekl Růžička novinářům.

Kopřiva: Nervózní jsem nebyl>>>

Čeští hráči se však brankově prosadili až v závěrečné třetině, kdy duelu dominovali. "Nástup byl dobrý, mohli dát gól hned hned po dvaceti vteřinách, ale prosadili jsme se až později. Jsem rád, že z těch šancí jsme dnes dali nějaké góly. Minule nám to tam nespadlo," vrátil se ke čtvrtečnímu zápasu proti Finsku, který jeho svěřenci prohráli po samostatných nájezdech.

Velkým problémem dnes nebyla ani skutečnost, že v dlouho vyrovnaném utkání se jako první prosadili Švédové. "Kdybychom dali první gól, tak by se lépe dýchalo, to je jasné. Na druhou stranu si myslím, že jsme hráli slušně. Když jsme dali na 1:1, 2:1, tak jsme hlavně nechtěli přestat hrát a pustit Švédy do hry. Bylo vynikající, že se to nestalo," uvedl Růžička.

I přes výhru ale viděl náročný kouč na výkonu svých svěřenců chyby. "Byla tam například dvě tři střídání, kdy nás dvě a půl minuty nepustili z pásma a obránci nemohli vystřídat," všiml si Růžička. Gólu Thörnberga zase předcházel moment, kdy se dva čeští hráči sjeli u jednoho soupeře a útočník HV 71 tak mohl zakončovat prakticky do prázdné branky.

"Myslím si, že jsme pouštěli modrou čáru a nerozebírali jsme si správně hráče. Opět tam byla obrovská bojovnost, lehali jsme do ran. O tom ta hra je, ale zdá se mi, že v přemíře snahy děláme spoustu chyb. Myslím si, že musíme hrát trochu s chladnější hlavou, více u těch situací přemýšlet," řekl Růžička.

V zápase proti Finsku byli Češi devětkrát vyloučení, dnes jen třikrát, navíc Čermák dostal trest až po skončení duelu. Za rozdílným poměrem byl ale i zcela jiný "metr" finských hlavních rozhodčích, kteří nebyli ani zdaleka tak přísní jako jejich švédští kolegové ve čtvrtek. "Nechali to hrát a rozhodlo se na hřišti," uvedl Růžička.

Třetí a poslední duel na turnaji česká české hokejisty v neděli, kdy se od 13:00 utkají s úřadujícími mistry světa z Ruska. Růžičkův tým má po dnešní výhře šanci celý turnaj Karjala vyhrát, to ale kouče příliš nezajímá. "Jdeme zápas od zápasu, na to nekoukáme," řekl.

V jaké sestavě jeho svěřenci nastoupí zveřejnit nechtěl, jisté je pouze to, že do hry zasáhne nejproduktivnější hráč Kontinentální ligy Jan Marek, který dnes odpočíval.

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud